vélemény ultrahangról

Tiszteletem! 2012.11.04.-én volt az utolsó mensesem. 2013.jan.4.-én ultrahang is alátámasztotta állapotosságom, melynek eredménye: élő ui.grav. crl: 3.5mm, ys: 4.8mm.Szívműködés látható.grav.s.5. 2013.01.15.-én terhestanácsadáson voltam, ahol megvizsgáltak, és a délután folyamán véres folyás jelentkezett, és ez fennállt másnap is.majd -> 2013.jan17.-én pisilés után alvadt vért találtam a wc papíron, bementem a kórházba.Bennt akartak fogni, de nem maradhattam, mert itthon 2 gyermekem várt. Itt veszélyeztetett terhességgel diagnosztizáltak! TV UH: élőmagzat, lassú szívcsőpulzáció. Itt írták ki a gyógyszereket! 2013.01.18. TRV UH: élő ui.gav. CRL: 4.2mm, lassú szívműködés látható.Haematológiára utaló jel nem látható. Diagnózis: Fenyegető vetélés. 2013.01.21.TRV UH: élő u.i.grav.CRL: 5.4mm. Lassú szívműködés látható.Grav.s.5. Kérdésem az lenne, hogy mivel a január 4.-ei UH-on igaz elvileg 5hetesek voltunk, az UH-on még én is láttam a magzatot a monitoron, most viszont igaz nőtt a pici, de nem tűnt nagyobbnak mint a 4.-ein! Kérdésem az lenne, hogy lehetett-e szó iker állapotosságról, és elmehetett-e az egyik pici, mikor a tünetek jelentkeztek? Lehet-e ezért lassabb a babám szivecskéje, mert még csak most kezd el erősödni? Lehet hogy az első UH folyamán az egyik baba takarta a másikat? És így elképzelhető, hogy még mindig 5 hetesnek felel meg? Ugye még megerősödhet a babám? Milyen esélyeink vannak, és mi idézhette elő a lassú szívműködést? Nem szeretném elveszíteni! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Ágnes

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

A lényeg, hogy a leírt lelet alapján egy élő terhesség látható.

A vérzési idő szerint már 12 hetes terhességnek kellene lenni. Az utolsó ultrahang vizsgálat szerint ez 5-6 hetes terhességnek felel meg.

A feltételezések lehetnek igazak, ami tény, hogy három hét alatt minimális növekedés látható.

A vizsgálatok korrektségét nem tudom megítélni.

Az alkalmazott gyógyszeres kezelést tanácsos folytatni és ismételt hüvelyi ultrahang vizsgálatot végezni kb.egy hét különbséggel.

Kérdés: 2013. január 21., 21:29 ;Megválaszolva: 2013. január 24., 00:27
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Várandósság _ionizáló...
Lelet kiértékelés
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab