Aggodalmaim

Üdvözlöm! December 9-én volt az utolsó menstruációm, de ezelőtti időben az uszodában összeszedtem egy hüvelyi gombás fertőzést. Pontosan 7-én kezdtem el használni a Canesten Kombi 200 mg hüvelytablettát és kúpot. Mivel a mensesem megjött így csak a 2 kezelést tudtam végig csinálni, de már a panaszaim enyhültek, illetve meg is szűntek. Miután elmúlt a menstruációm még az utolsó kúpot is felhasználtam, illetve a krémet is használtam még 1, 5 hétig. December 23-án voltunk először együtt és mint utólagosan utána néztem, akkor ovuláltam. Most késik a menstruációm és mivel nagyon pontos így valószínű, hogy terhes vagyok. (Holnap megyek tesztet venni.) Ami persze nem is lenne baj, csak aggódom, hogy a Canesten használata árthatott az embriónak. Valóban érdemes aggódnom, hogy kárt okoztam ezzel a leendő babánknak? Lehet ettől bármiféle rendellenessége? Illetve a másik kérdésem, hogy megfáztam és egy napon át 3-szor használtam az Aspirin C Plus pezsgőtablettát. Ezzel esetleg vittem-e be a szervezetembe olyan káros anyagot, amellyel árthatok a fejlődő magzatomnak? 14 hónapos kislányomtól sajnos mindig elkapom a náthát és valószínű, hogy még a szoptatás után nem tudott felerősödni az immunrendszerem eléggé ahhoz, hogy ellenálljak a baciknak, vírusoknak, így engem ebben a szezonban nagyon leteper a nátha. Eddig Béres C Vitamint szedek és próbálok sok gyümölcsöt is enni, de úgy tűnik most ez sem segít. Mivel még nincs vége a náthás szezonnak, így érdekelne, hogy kismamaként, milyen vitaminokat szedhetek? (Ha valóban terhes vagyok az Elevitet elkezdem szedni, mert az eddig is bevált.) De esetleg ezen felül érdemes lenne még valamit szednem? Hogy ne legyek többet beteg, mert az gondolom a bennem fejlődő magzatnak sem használ. Valamint, ha megbetegedek, milyen gyógyszereket vehetek be (Pl.: torokfájás, láz, köhögés)? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel

† Dr. Szalóczy Péter válasza terhesség témában

Ke4dves Kérdező! Gratulálok, hogy 14 hónappal szülése után ismét babát válal. A Canesten terhesség alatt is használható gombaellenes szer, ne aggódjon. Továbbá, régen fenyegtő vetélés ellen is használtunk Aspirin származékokat. Ilyeneket megfázás vagy fájdalomcsillapítás céljából a jövőben is használhat, ha kell. De a jelszó: terhesen gyógyszert csak indokolt esetben szedjen. Az Elevit feltétlen jót tesz. Benne mindn lényeges vitamin és nyomelem megvan, érdemes majd tejelése alatt is továbbszedni.Ha bármely okból antibiotikumra szorulna terhesen, azt feltétlen beszélje meg orvosával, mert abból nem mindet szabad használni. Vitamnokból gyakorlatilag nincs káros adag, legfeljebb felesleges. Jó babázást!

Kérdés: 2013. január 08., 22:44 ;Megválaszolva: 2013. január 11., 18:20
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés