Terhes vagyok?

Jó Napot! December 6-án voltunk együtt a párommal, az utolsó menstruációm első napja november 12. A kezdeti tünetek jelentkeztek, a menstruáció is elmaradt. December 17-én negatívat teszteltem, ma viszont barnás pecsételő vérzéssel kezdtem a napot. Terhes és anyuka ismerőseim szerint várnom kellene a következő teszttel, tekintve, hogy korán ejtettem meg az elsőt. És a pecsételő vérzés után újra megismételni. Azt is mondták, hogy valószínüleg alacsony a hcg szintem, de nekik is későn mutatták ki a terhességet az alacsony hormonszint miatt. Meddig várjak a következő teszttel, hogy biztosat lehessen mondani? Egyáltalán lehetséges, hogy terhes vagyok? Vagy csak bebeszélem magamnak? Továbbá lenne egy ehhez kapcsolódó, de más jellegű kérdésem is. Nem tudok orvoshoz menni, mivel munkanálküli vagyok és nincs TB-m. Hol tudom csomádi lakosként biztosan elintézni a csekkes befizetést? A Teve utcai pénztárnál ez megoldható? Nagyon köszönöm előre is válaszát!

Dr. Törő Bálint válasza terhesség témában

Tisztelt Kérdező!

A tesztek ismételgetése anyagilag sem igazán kifizetődő. A pecsételő vérzés jelentheti a megtermékenyített pete beágyazódását. Jelentheti azt is, hogy hormonális zavara van. Várjon még és január közepén ismételje meg a tesztet. Természetesen ha görcsöl, vagy a vérzés erősebb, forduljon sürgősen szakorvoshoz. Elsősegély nyújtásként TAJ kártya nélkül is fogják fogadni.

A TB rendezését, ha Pest megyei lakos, intézheti a Teve utcában, a Fővárosi és Pest Megyei Egészség Pénztárnál.

Üdvözlettel:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2012. december 18., 12:09; Megválaszolva: 2012. december 20., 11:51
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid