Akineton, Frontin terhesen

Károsítja-e a magzatot a terhesség folyamán - ez ideig a 12. terhességi hétig - folyamatosan szedett napi 1, 5-2 mg Frontin és 8-10 mg Akineton (biperiden)?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

Frontin: a terhesség első harmadában nem alkalmazható, mivel fokozza a magzati fejlődési rendellenességek előfordulási gyakoriságát, a terhesség további részében csak szigorú egyedi orvosi elbírálás után szedhető.

Akineton:

A kezelőorvos igen gondos egyedi mérlegelés alapján dönt a gyógyszer alkalmazásáról. Az Akineton tabletta hatóanyaga, a biperidén az anyatejbe kiválasztódhat, a kiváltott hatásokról nincsenek adatok.

A gyógyszerek szedésének magzat károsító hatása miatt a kockázat növekedésével kell számolni, azonban a terhesség kiviselhető.

Kérdés: 2012. november 06., 11:53; Megválaszolva: 2012. november 08., 22:13
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Toxoplasma eredmény
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 14 hetes terhes vagyok. 2 hete átestem egy köhögős, orrfolyós betegségen. Majd 1 hétre rá elmentem vérvételre....
2. Babát szeretnénk
Kedves Doktornő! Most 10, 5 hónapos a kisfiam és szeretnénk neki testvért. Már csak este elalvas előtt cicizik és éjszaka amikor felkel, de közbe...
Vízhajtás terhesség idején
Ikerterhesség
Leletelemzés