Milyen mellékhatása lehet a Rowachol tablettának terhesség esetén?

Kedves Doktor! 4-5 héttel ezelőtt az orvosom Rowachol tablettát javasolt epe panaszaimra, melyet 1-1, 5 héten keresztül szedtem is. A okt. 10-én kellett volna a havi vérzésem legyen, de ez elmaradt - lehetséges hogy anyai örömök elébe nézek:). Azt szeretném tudni, hogy lehet-e valamilyen károsító hatása a magzatra a szeptember végén szedett gyógyszeradagnak, mivel a gyógyszer tájékoztatójában az áll: "Rowachol lágy kapszula adása a terhesség első harmadában nem javasolt". Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel. XX

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza gyógyszerszedés témában

Bár magzatkárosító hatásról nem számoltak be, a Rowachol lágy kapszula adása a terhesség első harmadában nem javasolt.

A terhesség második- harmadik harmadában kizárólag csak az orvos utasítására alkalmazható.

Szoptatás idején alkalmazása nem javasolt.

Azért nem javasolják szedését a terhesség első harmadában mert nincs kellő adat, így a cégvédelem rendben.

Kérdés: 2012. október 17., 11:21; Megválaszolva: 2012. október 19., 10:04
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
torokfájás terhesség alatt
Tisztelt Hölgyem/Uram, 9 hetes kismama vagyok, ma elkezdett nagyon fájni a torkom. Fáj a fejem, ráz a hideg, van egy kis hőemelkedésem (37, 1 C)...
Nőgyógyászat
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e terhes nőnek baja a következő gyógyszerktől. Velaxin és Convulex. A keresztlányom...
Medrol és a tehesség
28 hetes kismama vagyok, és évek óta alacsony a trombocita számom (90-120 közötti az érték) , amire Neo ferro folgammát szedet napi 2*1-et. A kezelő...
Betaloc várandósság alatt
Üdvözlöm! 25 hetes kismama vagyok, és az a problémám, hogy nyugalmi állapotban is 100-125 közötti a pulzusom, ami eléggé megterhel. Valójában...
Pajzsmirigy, inzulintermelés...
Üdvözlöm! Már 2 éve szedek pm alulműködésre gyógyszert és 1, 5 éve az inzulintermelésre! Végül nehezen, de babát várok! Kérdésem...