Lombik eljárással lehet-e terhes valaki menopauza után?

Tisztelt Doktor Urak / Hölgyek! Kedves ismerősöm nevében szeretnék érdeklődni, aki túl van az 50. életévén, elmaradt már a menstruációja is. Azt szeretnénk megkérdezni, hogy létezik-e olyan eljárás, aminek a segítségével előidézhető, hogy a menopauzán már átesett női szervezetet, petefészkeket valahogy (hormonokkal? ) stimulálni lehessen arra, hogy petesejteket termeljen, és a méhet arra, hogy egy "lombik" eljárással megtermékenyített petesejtből keletkező embriót kihordjon. Válaszukat előre is tisztelettel köszönjük.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vereczkey Attila válasza lombik témában

Kedves Kérdező!

A magyar törvények a menstruáció elmaradásától számított egy éven belül teszik lejetővé a meddőségi kezeléseket. Ha ezen időszakon belül vannak, van lehetőség a lombikeljárásra, de reaális elvárásokkal feléjük fordulni. Már a 40. életév után is jelentősen lecsökken a megtermékenyítésre alkalmas petesejtek száma, 50 év felett pedig elenyésző számban nyerhető egészséges petesejt. A stimulációra adott válasz, a méh befogadóképessége egyéni, nem lehet előre megmondani, miként fog az adott szervezet reagálni.

Üdvözlettel,

Dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2012. július 18., 11:54; Megválaszolva: 2012. július 27., 14:48
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása