• Mellkasszorítás, pánik

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Nő/Úr! A kérdésem elég összetett, a megértéséhez leírnám az előzményeket. Körülbelül fél éve nekiállt szúrni a mellkasom, amitől hirtelen bepánikoltam (megnőtt a pulzusom, szédültem, halálfélelmem volt), ptx gyanújával küldtek kórházba, viszont a vizsgálatok (EKG, Mellkasi röntgen) nem mutattak semmit. (Szerencsére) Viszont azután folyamatosan jelentkeztek pánikrohamok. Már a legkisebb fájdalomra is bepánikoltam, hogy úristen mi lehet, aminek a következménye az lett, hogy sokszor éreztem, mintha melléverne a szívem és olyankor egy picit le is zsibbadtam, viszont ettől megijedtem és egy újabb pánikroham tört rám. Ott elhatároztam, hogy lépni kell. (Pszichiáterhez nem fordultam) Eldöntöttem magamba, hogy nincs semmi bajom, változtattam az életmódomon, nem iszom egy korty kávét sem, időben lefekszem, kipihenem magam, nekiálltam rendszeresen mozogni (séta, görkorcsolya) aminek hatására a pánikrohamok már lassan egy hónapja nem jelentkeztek. Viszont az utóbbi 1-2 hétben egy gyengeség, szédülés fogott el. Nem forgok, hanem inkább ilyen bizonytalan vagyok, szinte egész nap tart, nem tudok koncentrálni, üresnek érzem magam, sűrűn érzek enyhe fájdalmat a fejemben, sokszor fáj a nyakam, olyan mintha merev lenne, sokszor sípol a fülem, és gyakran érzem a pulzusomat más testrészeken például a hasamban, lefekvés után pár percre szokott jönni egy erős zuhanásérzés amire mindig felijedek, régebben elalvás előtt sokat gondolkoztam dolgokon, most nem tudok egy szituációt végigjátszani a fejemben. Tudom, hogy ezek alapján nem tudja megmondani pontosan mibajom, a kérdésem az lenne hogy maga szerint, ez csak pánikroham/depresszió/szorongás vagy esetlegesen lehetséges valami más szervezeti ok a háttérbe? Válaszát előre is köszönöm! ui.: 19 éves férfi ( és nem drogozom )

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés, izommerevség témában

        Kedves Kérdező! A tünetei alapján azt gondolom, hogy a fokozott befelé figyelés, önellenőrzés miatt veszi észre ezeket a tüneteket. Ha az EKG-ja, és a laborja normális volt, a vérnoymása rendben, akkor nem kell idegeskednie a tünetei miatt. Folytassa az "új" életmódját és egészítse ki jógázással , editációval, relaxációval. Ezek nagyon jól oldják a szorongásos panaszokat is.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 29., 13:18; Megválaszolva: 2011. július 30., 00:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés