Depakine terhesség alatt?

Egy hete kiderült, babát várok.Bipoláris szindróma, pánikbetegség és migrén kezelésére depakine chrono-t szedek, de tegnap a psziciáter azt mondta, ne szedjek semmit a terhesség alatt, csak seduxen 5 mg-ot napi 2-t. A nőgyógyász viszont nem ellenezte, mondta, van egy kis kockázat, de ennyi.a migrénem elég súlyos, mindíg hányással jár ha nem csillapítom 1-3 cataflam-al, vagy Quarelinnel, mikor mennyi használ, ha használ...ez sem egy jó dolog. A depresszió és a pánik is középsúlyos.Kihordható Ön szerint ez a terhesség egyáltalán biztonsággal? Mit okozhatnak ezek a gyógyszerek? Nagyon kétségbe vagyok esve...Elnézés a sok összefüggéstelen kérdését...Előre is köszönöm!

Dr. Veress Dóra válasza bipoláris hagulatzavar témában

Kedves Asszonyom!

A pszichiáterével értek egyet, a hangulatstabilizálók nagyon veszélyesek a babára nézve. Nem kis kockázata van a szedésüknek, mint ahogy a nőgyógyásza mondta, hanem kifejezetten megemelik a különböző fejlődési rendellenességek valószínűségét.

A Quarelin nem szedhető terhesség alatt, sem az első, sem a harmadik trimeszterben. A Cataflam fájásgyengeséget okozhat a harmadik trimeszterben, így akkor kerülni kell a szedését. A legegyszerűbb az enne, ha felkeresne egy fejfájás szakrendelést és az ottani szakorvossal megbeszélnék, hogy milyen gyógyszereket javasol a terhesség és a szoptatás alatt.

Amikor mérlegelik a baba megtartását a párjával, akkor kérdezzék meg a pszichiáter véleményét, mert ő ismeri Önt és a betegségét eléggé ahhoz, hogy ebben a kérdésben érdemi választ tudjon adni. Aztán gondolják végig azt is, hogy mennyire stabil a kapcsolatuk, áll-e Ön mögött egy stabil családi háttér, akik segítenek majd mindenben, amiben csak lehet. A betegsgée lehetővé teszi-e, hogy bevállaljon egy gyermeket? Mindezek olyan kérdések, amiket át kell gondolni, mielőtt felelős döntést hoz!

Kérdés: 2011. június 15., 12:27 ;Megválaszolva: 2011. június 15., 23:20
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság
Rexetin szerotonin szindróma
Pánikbetegség