Pánikroham éjjel

Kedves Doktor Nő/Úr! Édesanyám egészsége miatt aggódom. Június elején kezdődött késő esti órákban. Alvásból ébredt fel, nagyon rosszul érezte magát szorított a mellkasa erősen verejtékezett majd hirtelen a széklete is megindult. Nagyon megijedtem és orvost hívtam. Ő megvizsgálta de semmi különöset nem talált pánikrohamra gyanakodott. Elment pszichiáterhez aki a parogen nevű gyógyszert és a xanaxot írta fel. Azután elment gyomor és vastagbél tükrözésre ahol mindent rendben találtak. Ezidáig nagyjából jól érezte magát. Aztán tegnap este újból rosszul lett tévénézés közben. Megint verte a víz szorított a mellkasa majd a következő pillanatba hányni kezdett és közvetlenül utána a széklete is megindult.Később a feje is megfájdult de mire az orvos kiért már jól érezte magát. Most sem talált semmi különöset, vénásan értágítót kap. Vajon pánikrohamok gyötörhetik? Előre is köszönöm, várom válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza éjszakai rosszullét témában

Tisztelt Kérdező!

Tudni kéne, hogy hány éves az édesanyja, de úgy gondolom, már idősebb hölgyről van szó. Ugyancsak tudni kéne, hogy vannak-e pszichiátriai és egyéb előzmények, milyen gyógyszereket szed, mik voltak a rosszullétek körülményei, előzménye.

Sorai alapján nekem nem a pánikbetegség a gyanúm, látatlanban inkább belgyógyászati jellegű problémára gondolok. A mellkasi panaszok miatt belgyógyászati, kardiológiai vizsgálatot tartanék szükségesnek, soraiból nem tűnik ki, hogy ezriányban történtek-e lépések, pedig ez lehet talán a történtek középpontja.

A hányás, hasmenés rohamszerű jelentkezése ugyancsak nem a pánikra utaló jel.

Még ha tényleg pánik a történtek magyarázata, előbb mindenképpen megnyugtatóan kizárandó a testi betegség lehetősége. Ne essenek abba a hibába, hogy alapos kivizsgálás nélkül minősítenek valamit "idegi alapúnak", ami esetleg nem az.

Tünetileg a Xanax szedhető, a Parogen-nel megvárnám a belgyógyászati kivizsgálás lezárását.

Jó egészséget kívánva:

Dr. Dinya Zoltán pszichiáter

Kérdés: 2008. december 15., 12:37; Megválaszolva: 2008. december 15., 12:37
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa