Gyógyszerszedés

Tisztelt Doktornő! Gyermekkorom óta szorongással küzdök.26 éves voltam amikor először kaptam gyógyszert és nagyon sokat segített.Citapram és Xanax Sr.Kétszer már tudtam szünetet tartani,de az utóbbi év nehéz volt és jelenleg 1xScippa 10 mg és 1xXanax Sr 0.5 mg gyógyszereket szedek.Tünetmentes vagyok és jól érzem magam.Sajnos folyamatos lelkiismeret furdalásom van,főleg a Xanax miatt.Mit gondol a gyógyszerek,főleg a Xanax Sr hosszú távú szedéséről? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszercsökkentés témában

Tisztelt Kérdező,

A nyugtató, szorongásoldó szerek hosszútávú szedése nem javasolt, a hozzászokás veszélye miatt. Ezért, - ha tanácsolhatok valamit, - az a lassú, óvatos csökkentés lenne. A Scippa szedésével nincs semmi baj, ha azzal egyensúlyban van. A kár emelni is lehet az adagot, ha nem okoz mellékhatást.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. szeptember 26., 18:04 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 26., 21:43
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Paroxat és Rivotril tbl. szedése
Kedves Doktornő! 51 éves nő vagyok. Kb. 25 éve szedem a Paroxat és a Rivotril tbl-t. Akkor még pszichiáter írta fel mindkettőt: a Paroxat 20 mg...
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság
Rexetin szerotonin szindróma