Merevedési zavar

Üdvözlöm. Férjem 32 éves fiatalember. 1 hónapja kezdődött nála: 1.alvászavar, ami azt jelenti, hogy kb 2-3 órát alszik és nem tudd tovább, de kb hajnal 4-5 óra fele alszik el. Próbáltuk már az esti sétát, nyugató teát, relaxációs zenét, de eddig nem segített. 2. Merevedési zavar. Aktus közben az jut eszébe, hogy nehogy lelankadjon és ez a gondolat miatt le is lankadt. 13 éve vagyunk együtt, mindig vannak újdonságok, nem hagyjuk, hogy kialudjon a láng. Nem a vonzalom hiánya okozza. Reggelente is, csók közben is, napközbeni is van erekció, szervi problémát, fájdalmat nem érez csak jön a negatív gondolat és lelankad. Mit tudna javasolni erre a két problémára. Köszönöm szépen válaszát.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza lelki eredetű tünetek témában

Tisztelt Kérdező,

Az alvászavar és a merevedési zavar is lehet valaminek a tünete. Elsősorban lelki folyamatokra gondolok, nem hinném, hogy szervi ok állna a háttérben. Szorongás, depresszió, folyamatos stressz, megváltozott élethelyzet okozhat ilyeneket. A tartós alvászavar további panaszok kialakulásához vezethet.

Azt tanácsolnám, hogy keresse fel egy kollégámat, és próbáljon személyes beszélgetés keretében a nyomára jutni a panaszok hátterének.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. február 03., 21:16 ;Megválaszolva: 2022. február 08., 10:07
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság
Rexetin szerotonin szindróma