Szorongásos tünet

Tisztelt Doktornő! Nagyjából 1 évvel ezelőtt volt egy erős pánikrohamom, amely során erős halálfélelmem volt. Ezután folyamatosan figyelni kezdtem a testemet betegségeket kerestem magamon, majd rá 1,5 hónapra elkezdett zúgni a bal fülem egy erősebb "idegeskedés" során, amikor komolyabb betegséget gondoltam ismét magamnak fülészeti és neurológiai vizsgálat során nem találtak semmi eltérést..véreredményem tökéletes (1 hónapja volt) . Most az ünnepek előtt ismét erős szorongás jött rám, hogy valami idegi betegségem lehet... 2-3 napig rosszul aludtam, sokszor felkeltem, kótyagosnak éreztem magam, valamint zsibbadtnak éreztem a fejbőrőmet. Enyhültek a tünetek, aludnom is sikerült viszont többször van még bizsergő érzés a fejem bal felén többször van szívdobogásérzés a fejemben, enerváltnak érzem magam, valamint a bal karomon többször érzek bizsergést vagy néhány ujjamban az ujjbegyeknél zsibbadást, leginkább akkor, amikor rossz gondolataim vannak vagy már ettől lesznek rossz gondolataim. Vérnyomásom 120-130/70-80 között van pulzusom ha idegeskedem 85-95 nyugalmi esetben 72-82 között van. Szorongás és hipochondria tud okozni, ilyen és ehhez hasonló tüneteket? Tervezek menni pszichiáterhez és neurológushoz az új évben mert így elég fárasztó élni. Családi életemmel minden rendben van van egy gyönyörű családom, anyagi gondjaink sincsenek csak ez a sok belsőleg generált stressz már nagyon fárasztó és tartok tőle, hogy valami más gondot okoz. Köszönöm előre is a válaszát.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza idegi eredetű testi tünetek témában

Tisztelt Kérdező,

Igen, a leírt tünetek hátterében gyakran állnak idegi, pszichés okok. A kivizsgálás minden esetben indokolt, de ezek negatív eredménye, és az a tény, hogy feszültségek, stresszes helyzetek váltják ki, valószínűsíti, hogy lelki okok állnak a háttérben. Kis mennyiségű nyugtató bevételével ez tovább tesztelhető. Amennyiben ennek hatására oldódnak a tünetek, ez is a pszichés hátteret valószínűsíti.

Amennyiben nem múlnak a tünetek, érdemes felkeresni egy kollégámat, és személyesen próbálni magyarázatot találni a tünetekre.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. december 28., 19:59; Megválaszolva: 2021. december 30., 15:01
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Rexetin szerotonin szindróma
Pánikbetegség
Szociális fóbia
Miként kezelhető az alvászavarom?
Tisztelt Doktornő! Évtizedek óta szorongó (iskolai bántalmazás, párkapcsolati bántalmazás, stresszes munkahely tíz évig) miatt, súlyosan...
Citalopram kiváltása
Jónapod Doktornő,3 éve szedek citalopram 20mg os ssri-t.Szeretném fokozatosan abbahagyni,illetve kiváltani egy szerintem barátságosabb...