Miért álmodom?

Tisztelt Doktornő! Júliusban véget ért egy komoly kapcsolatom. Vele nagy terveim voltak, de neki már nem volt velem, így elhagyott. Talán ennyire nem gondoltam senkivel sem komolyan még. Amúgy is érzékeny vagyok a szakításokra, de ez nagyon brutális volt számomra. Nagyon fájt. Októberben megismertem valakit, boldog vagyok mellette, mindenről tudunk őszintén beszélgetni. Az zavar csak, hogy szinte még mindig minden álmomban megjelenik a volt párom, pedig már egész sok idő eltelt a számomra traumás szakítás óta. Pszichoterápián részt vettem, de akkor nem gondoltam, hogy még ilyen sokáig kitartanak pl. az álmok, így arra nem tértünk ki, ezért gondoltam, hogy szakértőt megkérdezek, hogy ez természetes dolog? Gondolom ez ellen nem tudok mit csinálni, de elég megterhelő reggelente. Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza traumás szakítás témában

Tisztelt Kérdező,

Egyrészt természetes, hogy egy traumás szakítás sokáig még feldolgozás alatt áll, megjelenik akár álmokban is. Másrészt biztosan oka van annak, hogy ilyen makacsan fennmarad egy boldog párkapcsolat ellenére. Ha továbbra is megnehezíti a mindennapokat, érdemes visszamenni a pszichoterapeutájához és együtt gondolkodni erről.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. december 20., 09:14 ;Megválaszolva: 2021. december 20., 11:45
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság
Rexetin szerotonin szindróma