Félelem a skizofréniától

Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy kicsit pánikbeteg vagyok, illetve hipohonder és kb. mindig van vmi betegség, ami miatt félek. Múltkor fáradt voltam este és olyan lett volna, mintha hallottam vmi hangot, aztán hétfőn bent dolgoztam és olyan volt, mintha vmi suttogást hallok, de nem értettem tisztán, nem beszélt, csak ilyen sutyorgást, tudom, hogy csak beképzelem, csak azóta is azon agyalok, hogy mi lehetett az, és azóta nem volt semmi fura, lehet, hogy fáradt voltam, vagy nem tudom, de ugye ez nem skizofrénia? Előre is köszönöm

Dr. Pálvölgyi Rita válasza hanghallás témában

Tisztelt Kérdező,

Fáradt állapotban, sötétben, alvás-közeli helyzetben úgynevezett megváltozott tudatállapotba kerülhet bárki. Ennek természetes velejárója, hogy hangokat hall, képeket lát, vagy fantáziáit valóságosnak érzékeli. Úgyhogy önmagában én ebben semmi kórosat nem látok.

Ha az egyéb leírt tünetek kedvezőtlenül befolyásolják a mindennapjait, akkor azért érdemes felkeresni egy kollégámat, és pszichoterápiás segítséget kérni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. augusztus 17., 14:04 ;Megválaszolva: 2021. augusztus 30., 20:23
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság
Rexetin szerotonin szindróma