Agydaganat vagy szorongas?

Kedves Doktorno! Problemamat szeretnem onnel megosztani. Mindig aggodo, stresszes, hipochonder ember voltam. 2 evvel ezelott fejfajasom, szedulesem volt akkor 2 neurologus is megvizsglat, keszult nativ koponya CT es MR is keszult, ami kizart mindenfele szervi bajt. Termeszetesen agydagantot velemenyeztem magamnak. Kb 12-13 honapja nagyon gyakori, lathato, erezheto izonrangasaim vannak, ezt 8! neurologusnak is megmutattam, 2 eng/emg is keszult, ezek es az orvosok is kizartak az ALS betegseget. Lassan emiatti aggodalmam meg is szunt. Tavaly oktober ota 18 kilot adtam le szandekosan, mivel tobb orvos is javasolta mar, hogy rendszere testmozgas segiteni fog rajtam. Novemberben kardiologusnal jartam a szorito mellkasom miatt, es az alacsony (45-50) pulzusom miatt. Ekg, sziv UH, terheleses ekg is negativ lett. Kb 1.5 honapja kuzdok ismet a fejfajassal, szedulessel, bizonytalansag erzessel, faradsaggal, es lataszavarral. Neha homalyosan latok, messzire is, olykor rovidtavra is. Gyorsan elfarad a szemem, villano fenyeket is mintha latnek, vibralaskent. Szemeszet minden rendben talalt. Fejem a szememnel faj, homlokomon, fejteton, tarkon. Epp ugy mind 2 eve. Magamba olvasaskor sokszor felreolvasok szavakat, hangos olvasakor nem. 2 eve is fennallt ez a panasz. Ez a kabult, zavart allapot nagyon zavaro tud lenni,ranyomja a belyeget is ez egesz napomra. Felallaskor gyakran megszedulok, eleses, ajulas nem volt. Neha meg meg randul a labam is. Nagyon gyakran vannak panikrohamjaim, szorongok, zart helyeken foleg. Egesz napomon a betegsegek kerese, figyelese teszi ki. Jartam pszochiaternel, pszochologusnal aki ezt velemenyezte: Pszichológiai vélemény (2020.08.04. MMPI 08.13. Rorschach) MMPI: A teszt nem valid, klinikai skálák nem értékelhetők. F-K=13 Tünethangsúlyozó tendencia megfigyelhető. Ro: A képzetáramlás átlagos, Hangulati labilitás, agresszív indulatok integrálatlansága jellemzi. Az alkalmazkodás nehezített, depresszív munkamód megfigyelhető. (F1%=92,9 F2%=83,3 V%=30 T%=53,8 Gzw nFFb színhívás) . Kerem ezt elmagyarazna nekem? Evek ota szedek xanaxot, teljesen rendszertelenul, panikrohamnal, elalvast segitve. O. 25mg-os adagok, maximim napi 2 db. Ezeket a tuneteket okozhatja psziches betegseg? Kepes erre az "agy"? Januarban voltam neurologusnal, aki meg az ALS miatt vizsgalt, teljes fizikalis vizsgalattal, aki mindent rendben talalt. Van okom aggodni agydaganat miatt? Teljes a ketsegbe eses mar... Kerem adjon valami tanacsot, forduljak ismet neurologushoz, magan uton egy koponya MR? Sosem tudok az adott tunet/tunetek valos betegseg jelei vagy hipochondria. Pszochiater escitilt irt fel, de olyan hanyingerem volt tole, hogy abba kellett hagynom, 31-en megyek vissza hozza,remelehetoleh terapiara is. Varom valaszat, ami remelhetoleg megnyugato lesz.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza hipochondria témában

Tisztelt Kérdező,

A kivizsgálások tükrében valószínűsíthető, hogy a panaszai lelki eredetűek lehetnek. Ön is írja, hogy állandó a szorongás, a testi tünetek figyelése. Nagyon jó döntésnek tartom, hogy felkereste egy kollégámat. A gyógyszeres-, és a pszichoterápiás kezelés is segítségére lehet. Az Escitillel kapcsolatban: a hányinger a gyógyszer kezdeti mellékhatása, általában 3-4 nap alatt elmúlik. Erős kezdeti tünetek esetén érdemes 4-5 napra felezni a gyógyszert, és utána emelni egész adagra.

Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. március 07., 15:01; Megválaszolva: 2021. március 16., 09:16
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa