Pánik vagy komolyabb?

Tisztelt Doktornő! Hosszú évek óta szenvedek depresszióban és szorongasban. Erre Citapramot és Rivotrilt szedek, reggel 30 mg citapram és 0,5 mg rivotril. Délután ha szükséges még egy fél szem rivotrilt beveszek. Eddig jól el is voltam bár gyakori a kéz mosasa és fertőzéstol való félelem. Pár hónapja magas vérnyomással és hányásos rosszullétekkel sürgősségire kerültem. Ahol vírus fertőzés és magas vérnyomás lett a diagnózis. Azóta nincs megállás a rosszullétekben,mindig félek. Jött egy sor vizsgálat, koponya ct és koponya mr, több labor, mellkas röntgen, fül orra gege, orr mellék röntgen, kardiologia, nyaki uh, pajzsmirigy uh, hasi uh, széklet vizsgálat, nőgyógyászati vizsgálatok, mammografia, tüdőszűrő, hematológia, nyaki röntgen. Az eredmény temporálisan egy 3mm arachnoid agyi ciszta ami a későbbi kontrasztos ct-n nem is látszódik, egy csontkinoves a fül mögötti csonton, reflux, pici göb a pajzsmirigyen, vese ciszta, kis vérszegénység kevesebb vassal, es magas vérnyomás. Nyaki röntgenen lapos gerinc ív, nincs benne már az s alak. Ezek közül a vernyomasom, a vérszegénységem és a refluxom kezelik (de megyek gasztroenterologiara 2 hét múlva mert sok a savam tovabbra is) a többi állítólag nem okoz gondot. Illetve migrénes vagyok, feloldali halánték, szem és tarkó fajdalommal. Ezekre szükség szerint szedek Ibumax 800at ,Saridon,Quarelin,Cataflam V. Ami aggaszt az az, hogy gyakran rossz a kozerzetem, fáj a fejem, és gyakran érzem úgy mintha a fejem teteje zsibbadna és nyomas, köd lenne benne. Mintha egy súly lenne a fejtetőn, dr a vernyomasom jó ilyenkor. Ez talán régebben is volt mar, de most gyakoribb. Ilyenkor a látásom is furabb lesz. Neha pici megszédülés és jeghideg mellkasi érzés is jön. Hideg vegtagok, fázok pedig sose voltam fázós. Gombóc érzés a torokban, mintha fulladnek. A szívem kihagy, remeg, nem is tudom. Gyomorbol vagy mellkasbol (ezt nehéz eldönteni) indulo kellemetlen érzés ami az egész testemen vegig megy. A legaggasztobb mégis az a fejem ami mintha nem lenne tiszta időnként és nehezen koncentrálok, csak rettegek ilyenkor. Ha beveszem a fél rovotrilt 80% ba elmulik de néha sajnos nem. Nehezen alszok és keveset, most meg pláne a vernyomasom miatt gyakran felkelek. Jelenleg csak Tensiomint kaptam rá, a holter eredménye lesz a döntő ami pár nap múlva esedékes. Ezek néha mind együtt jönnek, néha csak egy egy tünet van. De nincs nap hogy ne legyen valami. Nem is emlékszem mikor voltam utoljara teljesen jól. A pszichiáter orvosom nemrég nyugdíjba ment és új orvoshoz csak pár nap múlva kaptam időpontot. Azt hittem mivel régóta szorongós vagyok már megtanultam kezelni de mindig jön valami ami félelemmel tölt el. Az utobbi fél évben gyakran voltam ideges, nem érdekelt semmi, állandóan fáradt voltam, beguboztam, sokat idegeskedtem családi gondok miatt. Mindig rettegek valamilyen sulyos betegségtől. Akkor vagyok nyugodtabb ha kórház vagy háziorvos közelében vagyok. Most épp azt olvastam hogy ez a tompa fej lehet akár epilepszia tünete is, ilyen álom szerű erzettel de a nevét elfelejtettem. Azóta még jobban rettegek. Tényleg lehet ilyen betegsegem a fentiek alapján? A vernyomasom kiugrálása óta gyakran van hideg érzetem és reszketek is ha emelkedik. Ha csak 150 ig emelkedik a reszketés és fazas akkor is jön. Eddig 100/70 volt az atlagom. Viszont a pulzusom időnként 100 volt eddig is. Mostanában meg már 130. Hazi orvosom szerint a vérnyomás problémát is a szorongas okozza. Jelenleg a holteres vizsgálatra várok. Kérem szíves véleményet a fentiekkel kapcsolatban. Köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszercsere témában

Tisztelt Kérdező,

Úgy olvasom, hogy a testi betegségek felerősítették a szorongást, és azt már nem tudja megfékezni a Citapram és a Rivotril. Az adagot már nem érdemes emelni a Citapram esetében, inkább azt javasolnám, hogy az antidepresszáns cseréjét kezdeményezze a pszichiáter kollégánál.

Üdvözlettel:

Dr- Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. február 17., 17:10; Megválaszolva: 2021. február 20., 19:11
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa
Félek,szorongok,furán érzem...
Két hónapja tartó rosszullét