Fejfájás - escitil?

Kedves Doktornő! Mindig is aggodalmas típus voltam, ami kb. 2honapja erősödött fel bennem, főleg a 2,5 éves kislanyommal kapcsolatban. De úgy általában, a családtagjaim iránt is mindig aggódtam, az egészségükért, ezt a járvány helyzet meg inkább kihozta belőlem. Aztán december elején a lányom kapott egy oltást, amitől nagy csomója lett, és teljesen a rabja lettem, mi lehet belőle, a legrosszabbra számítottam. Bekentem egy gyulladás csökkentő krémmel, ami után viszont ennek a mellékhatása iránt kezdtem el aggódni. Tehát ördögi kör. Persze a kislányom egészséges, semmi baja, de ez engem Bem hagyott nyugodni, főleg, hogy esetleg hibásan döntök valamiben. Aztán január elején ez már tarthatatlan volt, és Nem tudtam merre induljak, végül bejelentkeztem egy pszichiáterhez. Ő gyógyszert és nyugtatót irt fel (escitil 10mg és frontin 0,25mg) . Késleltetve, mivel nőgyógyászati gyulladasra szedtem antibiotikumot, kb két héttel az időpont után elkezdtem szedni, mellette párhuzamosan pszichológushoz mentem. Az nagyon eredményesnek bizonyul, minden alkalom után jobban érzem magam. Ám 7,5szem escitil után megijedtem, hogy kell e ez a szervezetemnek, és az orvost felhívva abbahagytam. Most viszont rettegek a mellekhatasoktol. Vasárnap már nem szedtem be, rá egy napra rázott a hideg és lazam volt, fejfájás és étvágytalanság. (Kislányom 3napoal ezelőtt betegedett le) . Másnap fehér foltok voltak a mandulamon, így arra kaptam gyógyszert. A fejfájás azonban kb egy hete megvan szinte minden nap. Kérdésem, hogy lehet ez az abbahagyástól? Nagyon rosszul alszom, egyre faradtabb vagyok. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szomatikus tünetek témában

Tisztelt Kérdező,

Ilyen rövid ideig történő antidepresszáns szedés nem okozhat elvonásos panaszokat. Inkább azt gondolnám, hogy fertőzéssel együtt járó tünet lehet.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. február 15., 13:09; Megválaszolva: 2021. február 20., 11:35
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa
Félek,szorongok,furán érzem...
Két hónapja tartó rosszullét