• Talán a pánikbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy korábban pánikbetegséggel kapcsolatosan gyógyszeres kezelést kaptam. Jelenleg is szedem még a gyógyszereket viszont kissebb dózisban. Esténként egykábult érzés fog el, mintha részeg lennék (5 éve egy csepp alkoholt nem ittam). Ha a szemeimet gyorsabban mozgatom egyik oldalról a másikra akkor lassabban dolgozza fel az agyam a dolgokat, illetve mintha feledékenyebb is lennék. Pánikrohamjaim nem voltak már régóta, viszont a negatív gondolatok napi szinten a fejemben vannak. Nincs családi problémám, a munkám is kiváló, csak egyszerűen nem tudom hova tenni a dolgokat. Ennek fejében rendszeres a lábfejeim hideg érzete. Nyáron is téli zokniban járkálok. Voltam érsebészeten de az értékem kitűnő lett. 2 éve voltam kardiológusnàl is mivel mikor hazaköltöztünk gyanakodtam a szívemre, de ott is negatív lett az eredmény. Esetleg a pánikbetegség lehet ami ráűlt a vállamra és az próbál rendszeresen lefele nyomni? Jelenleg egy manager szűrésen gondolkodom, hogy hátha ott kimutatnak valamit. A pánikbetegség kétségkívűl nehéz volt, halálfélelem, rázott a hideg éjszakánként stb stb. Kihez tudaék fordulni ilyen panaszokkal? Köszönöm a válaszát. Szép estét.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a testi tünetek témában

        Tisztelt Kérdező, A tünetek kivizsgálására elsősorban neurológus bevonását javasolnám. Emellett felhívnám a figyelmét, hogy az Alprazolan tartalmú készítményekhez idővel hozzászokik a szervezet. Amit a szemmozgásokkal kapcsolatban ír, azt többször tapasztaltam már gyógyszer elvonásos tünetként. Lehet, hogy a kialakult addikció okozta hiánytünetek lépnek fel a bevételt megelőző időszakban. Ezt tudja ellenőrizni, ha a gyógyszer bevételét követően enyhülnek, vagy megszűnnek a tünetek. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. október 19., 15:41; Megválaszolva: 2020. október 25., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt DoktornőDoktor Úr! Sajnos mindig is "aggódós" típus voltam, így szerintem az átlagnál érzékenyebb vagyok a stresszre, illetve nagyon rosszul viseltem mindig is, az utóbbi időben ez még fokozottabban igaz úgy érzem. Néhány éve...
        Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy 3 gyógyszerváltáson (antidepresszáns) vagyok túl! Szorongással és depresszióval továbbá Hypochondria (Carcinophobia)-val kezelnek. A gyógyszerek óta rosszabbul érzem magam. Voltam ultrahangon az összes...