Pánik

Tisztelt Dr.Nő/Úr! -meg fogadván a tanácsát miszerint: kb.10 éve szedek reggel 20 mg Citapramot és most 5 hónapja pedig Mirzatenből este 15 mg,de mellékhatásai voltak a Mirzatennek.Azt javasolta hogy a két gyógyszer egyidejülegi szedését nem tanácsolja.Ezért a Mirzatent csökkenteni kezdtem 15 mg-röl 5 Napig felére most pedig már csak a negyedét szedem.Ha teljesen el hagyom a Mirzatent elegendő lesz ismételten 20 mg Citapram a pánikrohamok ki védésére? A Mirzaten okozta mellékhatások csökkenőben.Ami érdekes hogy nem is vagyok már annyira feszült mióta kevesebb Mirzatent szedek,se tompa és álmos.A gondolataim azok amiket nehéz ki zárnom az életemből mert mindíg a szívrohamtól félek.Illetve a visszatérő rohamoktól.Bár mióta a Mirzatent szedtem nem volt,kivéve az elején amikor fel erősítette a Mirzaten a tüneteket.Viszont kb.10 évig fogta a Citapram is most az miért nem tudja,próbáltuk előtte annak az adagját emelni de mellékhatások jelentkeztek ha már 30 mg ot szedtem a Citaparamból.Igazából ez a félelem zavaró nehezen mozdulok ki e miatt itthonról, ez pedig azóta tart mióta a Mirzatennek át éltem az elején okozta mellékhatásait.Meg tudok ismét gyógyúlni és bátran közlekedni? Estére semmi bajom nincs meg szűnik mimden mint akit ki cseréltek!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszerváltás témában

Tisztelt Kérdező,

Én megnézném, hogy alakul az állapota 20 mg Citaprammal. Lehet, hogy fenn tudja tartani a rohammentes állapotot.

Az azonban jó lenne, ha próbálkozna a kimozdulással, közlekedéssel, mert ez egyre nehezebbé válhat.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2020. augusztus 16., 16:30; Megválaszolva: 2020. augusztus 25., 15:04
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Paroxetin altetnativa
Helex sr 0,5 mg
Pánik vagy depresszió!
Üdvözlöm! -olyan problémám van hogy kb.10 éven keresztül szedtem,szedek Citapram 20 mg gyógyszert,pánikbetegségre.Ami igen jól fogta is a...
Scippa szedése nyugtató teával
Tisztelt doktornő! Pánikrohamaim vannak,szorongok.A pszichiáter scippa 5mg-ot írt fel, (most kezdtem el szedni) ,két hét után pedig 10mg-ot kell...
Szorongásos probléma
Üdvözlöm Doktornő. 10 évvel ezelőtt amikor a válásom volt, a pszichiáterem felírta a Cipralex nevű gyógyszert, hogy könnyebben viseljem az...