• Cipralex és Frontin szedése szoptatás alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok. Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz hogy.: 2018.03.05 Pszichiátria-i vizsgálatra mentem ahol megállapították hogy Kevert szorongásos és depreszió zavarom van. Cipralex 1x10mg és Frontin 3x0.5mg lett felírva. Szép kisadagokkal kezdve elkezdtem szedni.Beletellett egy pár hétbe talán 1 hónapba is mire éreztem hatását. Bevált gyógyszerek lettek,nagyon jól voltam Tőlük. 2019.08 hóban (17hónap szedés)konzultáció mellett elkezdtem csökkenteni a gyógyszert. Sikerült teljesen elhagyni mind a két gyógyszert.Kismama lettem,a várandósságot végig vittem gyógyszerek nélkül. 2020.04.07 megszületett a kisfiam császármetszés útján és műtét közben pánikrohamot kaptam. (mellkasszorítás,fulladás érzés, sírás,kezek remegése). Ez év májusában elkezdődött fejfájás,tarkó fájás,fülek eldugulása,látás zavar,kezek lábak gyengeség érzése,izzadás,fehéredés,pulzus és vérnyomás ingadozása,alkalmanként hasmenés semmiből. Háziorvosom meghallgatott,belenézett a gépbe,és mondta.: EZ AKKOR ÚJRA PSZICHIÁTRIA ESET. Kisbabám 9hetes.Párom Bécsben dolgozik,két hetente hétvégére tud hazajárni.Segítségem nincs. A 9hetes baba anyatejes baba,2 óránként szopizik. Viszont szinte minden nap valamilyen tünet vagy tünetek előjönnek. Tartom magam amennyire lehet és amennyire tudom. Olyan kérdésem lenne.: mit tegyek ebben az esetben? (szeretnék szoptatni.) Szoptatás alatt lehet újra ezeket a bevált gyógyszereket szedni? (cipralex és frontin) Ha újra kezdeném akkor is az első hónapban nagyon rosszul lennék kicsi mellett? vagy kisérletezni kellene a kicsi mellett melyik gyógyszer,gyógyszerek lennének a jók és akár hónapokig rosszul lennék a kicsik mellett? A másik kérdésem az lenne.: Frontin 0.25mg alkalomadtán lehet bevenni szoptatás mellett? Lehet naponta 1x vagy két naponta 1x bevenni 0.25mg frontin? Vagy milyen "adagban/mennyiségben" lehet szoptatás mellett bevenni 0.25mg frontit? Vagy egyáltalán mi a teendő ebben az esetben hogy szoptatni szeretnék de jól lenni is? Köszönöm szépen mielőbbi válaszát!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszerszedés szoptatás során témában

        Tisztelt Kérdező, A szoptatás során a szerotonin visszavételt gátló antidepresszánsokat szoktuk ajánlani szükség esetén. ezek közé tartozik a Cipralex is. A nyugtatók szedése nem javasolt, mert a baba szervezetébe jutva aluszékonyságot, a fejlődés lelassulását okozhatja. Relaxációs módszerek gyakorlása hasznos lehet, néha ki tudják váltani a gyógyszereket. Részletesebben talál információt a honlapomon: https://harmoniamuhely.hu/psziches-zavarok-kezelese-a-terhesseg-es-a-szoptatas-soran/ Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. június 15., 09:28; Megválaszolva: 2020. június 18., 07:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: