• Pánik pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Generalizàlt szorongásom és pànikbetegségem van, emiatt sokszor kelek heves szivdobogásra, van hogy este is előforful. Ez kb 90 100 reggel. Napközbe akár 60ra is lemegy. Szedem a gyógyszereimet. De volt olyan hogy annyira felment a pulzusom 140 160 körülire, hogy attól félek, ha esetleg megint felmenne annyira szivinfarktust vagy strokeot vagy agyvérzést kapok. Nagyon félek ettől. Vizsgálatokon voltsm rendben van a szivem. Ha nincs szervi baj akk nem tudok ilyesmiket kapni még ha fel is megy nagyon a pulzusom?Fogok jàrni pszichológushoz,járok futni is, probàlom leküzdeni. Csak nagyon fèlek, hogy úgy felhúzom magam, hogy agyvérzést, strokeot, szivinfarktust kapok....Ha nincs szervi baj,akkor nem lehet? Olyan jó lenne azt hallani, hogy ez csak a pànik és hogy nem tud a pànik ilyet okozni. Bele lehet halni a szorongásba? Köszönöm válaszát!

        Dr. Molnár Dóra válasza a magas pulzus szám témában

        Kedves Kérdező! Először is nyugodjon meg, a panaszai a pánik betegség következményei. A félelem és szorongás hatására több adrenalin jut a keringésbe, többek között ez okozza élettanilag a tünetek egy részét. Érdemes lenne még esetleg a Holter vizsgálatot végezni (24 órás EKG) , ezzel objektivizálható lenne, hogy a panasz alatt nincs rendellenes szívverés, és akkor könyebben meg tudna nyugodni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel : Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2019. november 25., 12:46; Megválaszolva: 2019. november 29., 20:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: