• Pánikbeteg vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszteletem! Elég hosszú lenne a történetem, de megpróbálom elmesélni. Szóval 2019. Augusztus 10.-én este a semmiből tört rám valami amiről nagyjából tudom már hogy mi az. Szóval végülis olyan volt mint egy szívroham. Heves szív dobogás, halálfélelem, légszomj, stb. Aznap este nem is aludtam. Aztán elmúlt másnapra. Viszont rá egy hétre megismétlődött. Hosszú utat jártam be utána. ÉKG semmi. Kardiológia (24 órás vérnyomásmérés) semmi. Néha vannak kisebb kiugrások az egyenként normális vérnyomásomban. Ezek a pánikrohamok általában csak hetente egyszer törnek rám, teljesen függetlenül mindentől. De kisebb tünetek, mint például szédülés marad. Illetve, az a tipikus rossz érzés. Hogy minden rendben van és nincs semmi bajom de valami nem jó. Vagy mintha csak a szememen keresztül néznék ki a testemből és be lennék zárva. Miután minden eredményem jó lett megnyugodtam. De van egy félelmem. Mivan ha a tüdőmmel van a baj? Ez az egy dolog nem hagy még nyugodni. Azt szeretném kérdezni hogy ha jó az ÉKG-m, a Kardiológián is minden rendben volt, A munka alkalmassági vizsgálaton is át mentem, úgy hogy előre jeleztem a pánikbetegséget, akkor előfordulhat hogy valami baj lenne a tüdőmmel? Tudom hogy pánikbeteg vagyok, és nagyjából mindent rendeztem magamban, de ez az egy dolog ami nem hagy nyugodni. Nem folyamatosan van légszomjam, ezt szeretném hozzá tenni. Ezek a tünetek pedig van hogy nem egyszerre hanem külön külön törnek rá. Például egyszer szédülök, aztán fej fájás, aztán elmúlik ez is és jön valami más. Szóval a kérdés röviden: Tökéletes ÉKG vizsgálat 24 órás vérnyomásmérés alapján elmondható hogy sem a szívemmel, sem a tüdőmmel nincs semmi baj? Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a pánikbetegség tünetei témában

        Tisztelt Kérdező, Ha bármi baj volna a tüdejével, akkor folyamatosan, erre irányuló panaszai lennének. A tünetek változékonysága, és hullámzása egyértelműen pánikzavar tüneteit erősíti. Meg lehet próbálni, hogy ismételt tünetek jelentkezésekor bevesz egy tabl. szorongásoldót / Rivotril, Frontin, Xanax/, és megnézi, hogy ettől oldódnak-e a tünetek. Ha így lenne, az is a szorongásos eredet mellett szól. Tartós panaszok esetén azonban érdemes lenne felkeresni egy kollégámat. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2019. október 24., 18:07; Megválaszolva: 2019. október 28., 14:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.