• Mi lehet a gond?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Elég régen kb. 2 éve kezdődött ez a dolog. A székletemen egy kis élénk piros színű vércsíkot fedeztem fel. Természetesen nagyon megijedtem. Többször is volt, hogy csípett és égő érzést éreztem a végbél nyílás körül. Elmentem az orvoshoz. Mivel fájdogált is a hasam (mindig máshol fájt néha ilyen kis nyilalló érzést éreztem) emiatt elküldött először hasi ultrahangra. Bár az ultrahangon minden jó volt én nagyon féltem, hogy komolyabb baj lehet a háttérben a véres széklet miatt ezért erősködtem, hogy egy tükrözésre is küldjön el. Kaptam 2 hónapra rá időpontot és el is mentem vastag és végbél tükrözésre. Ott is mindent rendben találtak. Ezután kicsit megnyugodtam, de néha még mindig fellelhető volt a székletemben az a kis vércsík vagy néha a papír lett olyan tőle. Sokat idegeskedtem miatta de próbáltam megnyugtatni magam, hogy a vizsgálaton minden rendben ment. Néha még mai napig is rossznak érzem a hasam van amikor megeszek valamit és szinte azonnal végiig kavarja a hasam majd megy is tőle a hasam. Hasmenés után ugyan nem fáj tovább és ez nem minden étkezés után jön elő mégis megijedtem most még inkább. Már mindenre gondolok, hogy nem működik az emésztésem sem és csak pár napig húzom. Vagy valami a májammal van vagy a hasammal vagy mind a kettővel. Sokat rettegek 2 éve mióta ez fent áll főleg mostanában, hogy lehet rákos vagyok. Szörnyű ez az érzés. Idegeskedő típus vagyok ugyan de kicsit nehéz elképzelni, hogy normális az, hogy ez van. Tudna valamit tanácsolni mert sokszor a mindenapjaimra is rányomja a bélyegét ez a félelem. Üdvözlettel: Anett

        Dr. Plósz János válasza a vércsík a székleten témában

        A vércsík a székleten végbélhálkahártya-repedés vagy aranyeresség tünete lehet. Érdemes figyelni arra, hogy ne legyen kemény a széklet, ne kelljen erölködni a WC-n (fogyasszon bőven folyadékot és rostot). A másik tünet lehet irritabilis bél szindróma jele, de akár étel-allergia, laktóz-intolerancia is. Utóbbi irányába genetikai teszt elvégzése, allergia igazolására étkezési napló vezetése, vérvizsgálat lehet alkalmas. A panasz nem utal rosszindulatú megbetegedésre.


        Kérdés: 2019. július 12., 15:40; Megválaszolva: 2019. július 15., 19:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.