Több cipralex bevétele az előírtnál

Jó napot kívánok. Barátnőm nevében írok mert ő sajnos internet hiányában nem tud neten keresztül tanácsot kérni. Rövid kórkép Róla.: KEVERT SZORONGÁSOS DEPRESSZIÓ ZAVARa van és voltak ebből kifolyólag PÁNIK ROHAM-ok is. Phsziáter által kapott egy kezdő gyógyszer dózist.: 3x1db 0.5mg Frontin és 1x10mg Cipralex. Az idő múlásával szépen lassan megtörtént a gyógyszer csökkentése. Mostmár ott tart hogy 1x1db 0.5mg Frontin, mellé meg a Cipralex 5mg-5mg-10mg-5mg-5mg-10mg-5mg-5mg-10mg és így tovább sorrendbe kell. Mainap beleesett abba a hibába hogy reggel bevette az 1db 0.5mg Frontint meg az 1db 10mg Cipralexet. Szóltak neki az iskolából szaladjon a gyereké mert hány és hasmenése van.Rohant,hazavitte,rendbe tette,elaludt a kislány....majd idegességében-kapkodás következtébe elfelejtette h.bevette már a napi adag gyógyszert és bevett újra egy 1db 0.5mg frontint és 1db 10mg cipralexet. Kisidő elteltével mikor leesett neki mit tett annyira felidegesedett h.meginult a hasa...majd direkt meghányatatta magát hátha kijönnek a gyógyszerek de nem jöttek ki. Fáj a feje neki meg a vérnyomása beállt neki 120/80ra. MÁS BAJA NINCS MÁS NEM JELENTKEZETT NÁLA. Olyan kérésem lenne ezzel kapcsolatban h.mekkora a baj? Mekkora baj lehet ebből? Ez csak egyszer fordult elő nála de mostanában nagyon szétszórt mert elhagyta a férje. (sajnos benne van a pakliba hogy máskor is előfordulhat nála ilyen h.dupla adagot vesz be) Figyelemmel kísérem,mellette állok..de mi törtéhet vele most/ilyenkor? Köszönettel egy aggódó barátnő.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszer témában

Tisztelt Kérdező,

Remélem, elmúlt már a riadalom. Ilyen esetben semmilyen komolyabb szövődmény, komplikáció nem várható. Esetleg a dupla adag Frontintól aluszékonyabbá válik.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2019. március 05., 15:57; Megválaszolva: 2019. március 15., 21:35
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa