• Pánikbetegség vagy más állhat a háttérben?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt doktor úr/nő! 8évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam pánikbetegség de akkor egy éves paretin nevű gyógyszeres kezeléssel és életmód váltással,szerencsésen meggyógyultam.Néhány hónapja megint elkezdtem érezni hogy többször vannak különféle változatos tüneteim.Két-három hete pedig úgy érzem hogy a testem folyamatosan "görcsben van".Érek néha mellkasi tájékon és a bal kezemnél gyenge szúrás szerű nem is fájdalmat inkább "diszkomfortot" pár napja pedig a fejem is többször "bizsereg" hátul a tarkómnál görcsösen szokott fájni. A vérnyomásom nem kiugróan magas mindig 110-140között van,a gyomrom is gyakran fáj hasmenésem és gyomorégésem váltakozóan van.Sajnos rendszertelen életmódot élek mert éjszaka dolgozom nappal alszom,de aludni is nagyon nehezen alszom napi4-5órákat.Sportolni ha van is lehetőségem mindig abbahagyom mert "megijedek" ha elkezd gyorsabban verni a szívem.Ha otthon vagyok semmihez sincs kedvem,semmi nem köti le hosszú távon a figyelmemet csak a rosszullétekre és a betegségekre tudok gondolni, fáradtnak érzem magam és inkább csak az ágyban fekszem vagy a lakásban mászkálok.Két éve voltam kivizsgálásokon de mindent rendben találtak enyhe túlsúlyt leszámítva.Tehetek valamit hogy ne kelljen újra gyógyszert szednem illetve lehet hogy más szervi bajom van? Most nincsenek olyan erős rohamaim mint annó inkább csak egész napos feszültség és a betegségem való "agyalás". Köszönöm megtisztelő válaszát.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszerszedés alternatívái témában

        Tisztelt Kérdező, A tünetek így első hallásra ideges eredetűnek tűnnek. A gyógyszerszedés elkerülésére javasolhatnám, hogy keressen pszichoterápiás lehetőséget. Emellett, - úgy tűnik, - az életmód váltás, - éjszakai műszak megszüntetése, - is hozhatna változást. Ha mindezek nem kivitelezhetők, akkor pedig marad a gyógyszer. Tudni kell, hogy ami egyszer használt, az nagy eséllyel ismét eredményes lesz. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 28., 19:36; Megválaszolva: 2019. március 08., 12:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: