• gyógyszerfüggőség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Januárban derült ki, hogy meg kell műteni pajzsmirigyem ciszta miatt, ami mindkét lebenyen van. Azóta folyamatosan ezen jár a fejem, fizikailag szorongok, zsibbad a nyakam, fülem, fejem, nemtusok aludni, olykor remegek. Az endokrin szakorvos szerint pszichés tünetek. Kaptam Xanax sr 0, 5 és 1 mg-os tablettát is illetve altatót Sanval 10 mg-os tablettát, de ebből csak egy felet veszek be éjszakára. A műtét március 28-án lesz. A nyugtató tompítja a tüneteimet. Kérdésem, hogy ennyi idő alatt ha naponta szedem a xanaxot kialakúlhat gyógyszrerfüggőség? Esetleg tud ajánlani más készítményt amivel a műtétig megoldódna a problémám?

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszerfüggőség kérdése témában

        Tisztelt Kérdező, Ennyi idő alatt nem várható, hogy függőség alakuljon ki. Természetesen törekedni kell rá, hogy a minimális mennyiséget szedje, illetve elhagyja, amit lehetséges. Más gyógyszert nem gondolnék beállítani, - az antidepresszánsok jönnének szóba, - mert azok kialakulásának időtartama 2-4 hét. Lehetne próbálkozni egyéb, alternatív gyógymódokkal, pl. relaxációs technikákkal. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. február 08., 08:33; Megválaszolva: 2019. február 13., 22:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: