• Éjszakai pánikroham

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 41 éves vok, kb. 25 éve járok kondiba heti 2x hobbi sznten aktív életet élek. Vérnyomásom, vérképem cukor, pajzsmirigy hormonok stb. jó évente csináltatok. (enyhe mitralis prolapsusom van) Kardiológus doki egy hete kivizsgált HU, terheléses egk, holter rendben volt minden. Gyermekkoromban elég szorongó, nehezen nyíló típus voltam. Kb egy hónapja elég sok stressz ért munkahely, család, magánélet. Néha idegességi rohamok és esténként megfoghatatlan szorongás tört rám. Edzeni sem volt időm menni ebben az időszakban. Amúgy mindig jókedvű és optimista vagyok. Aztán 2 hete (este 7 körül járok edzeni) -igaz kihagytam pár hetet- edzés után kellemessen elfáradtam jól elaludtam, de az éjszaka álomból belső remegést erős szívdobogást éreztem azaz pánikrohamot. Nem estem kétségbe hasi légzéssel visszalassítottam a pulzust, ittam magnéziumot meg bevettem egy frontint. Problémám az, hogy ez a pánikroham azóta minden edzési nap után éjszaka megismétlődött! 4x voltam. Nem lehet, hogy valami „elálítódott” az agyban a sok stressz hatására? Igaz jó egy hete már megszűntek a napközbeni szorongásos tünetek. Edzés után a vérben lévő tejsav felhalmozódás válthatta ki a rohamot? Mikor nem edzek akkor viszonylag jól alszom csak hajnalban érzek belső remegést de emiatt tudok aludni. Meg szeretném kérdezni, hogy menjek edzeni és majd egyszer magától elmúlik az éjszakai roham? Vagy teljes pihenés pár hétig? Kihez fordulhatok? Milyen vizsgálatok szükségessek még? Ezt a problémát antideppresszánsal kell majd kezelni? Válaszukat köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a éjszakai szorongások témában

        Tisztelt Kérdező, Remélem, hogy azóta, hogy a levelet megírta, javult a helyzet. Két dolgot tudnék javasolni. Átmenetileg, - néhány hétig - este 1 tabl. 0.25-ös Frontin bevétele, majd fokozatos elhagyása. Emellett érdemes volna esetleg átmenetileg könnyítettebb edzésekkel próbálkozni. Nem hiszem, hogy bármi egyéb vizsgálat kéne, megvannak a negatív leletei. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2018. december 20., 12:13; Megválaszolva: 2018. december 30., 14:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: