• Tudna nekem tanácsokat adni?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Rólam annyit kell tudni, hogy görnyedt tartású vagyok, halk hangú, sovány, szemem alatt lilás beeséssel. Eszem, úgy érzem, sok mindenhez meg lenne, de a lehetőségeket nagyon ki kell számolnom, hogy egymáshoz illeszkedjenek. Gyakran vagyok úgy, hogy ha mondanak valamit, másképp csinálom, mert figyelmen kívül hagyom, hogy pontosan mit kértek. Gyakran megyek neki dolgoknak, nem vagyok elég körültekintő. Megszokásom halasztgatni a dolgokat. Azt vettem észre, hogy ha nincs meg amit szeretnék, vagy unatkozom, gyakran eszek unaloműzésből. Összességében pedig bizonytalan vagyok, határozatlan és gyakran nehéz döntenem, nehezen megy egyszerre a hallottakra és a látottakra való figyelés. Sokmindent bonyolítok, túldramatizálok, túlizgulok, nem könnyű számomra spontán rendesen megfogalmaznom a problémámat vagy a gondolataimat. Megfelelési kényszer van bennem és ez már eléggé görcsössé vált, ami elég jól látszik is rajtam. Gyakran megijedek a hirtelen hanghatásoktól, a felém irányuló támadóhoz hasonlító cselekedetektől. A periférikus látásnak romlásának milyen lelki háttere van? Pszichológusnál már jártam és fogok is járni, viszont mindenképpen igénybe szerettem volna venni a Webbeteg szolgáltatását, mert nem kis időbe fog telni ennek sok problémámnak a megoldása és azzal is tisztában vagyok, hogy a szolgáltatás igénybe vétele nem ér fel diagnózissal. Leginkább azt szeretném egyékbént megelőzni, hogy anyukám sorsára jussak, mert szinte ugyanazok a betegségek kezdenek elérni, és mert felismertem, hogy teljesen azon az úton járok, amin ő is járt. Válaszát köszönöm! ha

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a bizonytalanság témában

        Tisztelt Kérdező, A tünetek többsége pszichés eredetű. Ezzel pszichológushoz, pszichiáterhez, pszichoterapeutához lehet fordulni. A perifériás látás romlása miatt mindenképp szemészeti szakvélemény beszerzését javasolnám. Nem írta le, hogy mi az édesanyja története, úgyhogy erre nehéz reagálni. A személyes konzultáció fontos lenne. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 29., 23:23; Megválaszolva: 2018. október 01., 21:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: