Extrasystole

Tisztelt Doktornő, az utóbbi egy hónapban gyakran éreztem - mint utóbb kiderült - extra ütéseket, emellett nyugalmi pulzusom is előfordult, hogy 120 felett volt. szívultrahang és a terhesléses vizsgálat nem mutatott eltérést, a pulzusszám a terhelésre megfelelően változott. Azonban a holter vizsgálat több, mint 6000 extra ütést (SVES-t és egy KES-t) regisztrált, ebből egy sorozatos alkalom adódott. Kezelt pánikbetegként a holter vizsálatot pár nappal megelőzően Asentra gyógyszerem mennyiségét 0, 25-ről 05 mgra emelték, illetve emellett napi 3x 025 mg Frontinból felet szedek. Kérdésem az lenne, hogy az extrasystolékat okozhatja-e a pánikbetegség (illetve generalizált szorongás) , mennyiségük ad-e okot aggodalomra és van-e rá esély, hogy a pánikbetegség kezelésével elmúlik? VÁlaszát előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza pánik és extraszisztolé témában

Kedves Kérdező! Az extraszisztolé mint testi tünet, ronthatja a pánikbetegséget. A pánikbetegség során stresszhormonok szabadulnak fel, ez viszont extraszisztolék kialakulásának kedvez. Nehéz megszakítani ezt az ördögi kört, szerintem menjen el pszichológushoz is a gyógyszerek szedése mellett. Vannak technikák, amivel megtanulhatja kezelni az Önre törő pánikot. Így kevesebb extraszisztolé is várható, és kevésbé fogja zavarni. Amennyiben viszont a napi életet ennek ellenére zavarja a sok extraszisztolé, érdemes elmenni az Önhöz közeli egyetem ritmusambulanciájára. Jobbulást Kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra kardiológus

Kérdés: 2016. január 21., 08:42; Megválaszolva: 2016. január 21., 21:07
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Stimuloton
Kedves Dr. Nő. Érdeklődni szeretnék a Stimuloton gyógyszerről. Pszichológushoz járok aki ennek a gyógyszernek az szedését javasolta, de nem mertem...
Paroxat és Rivotril tbl. szedése
Kedves Doktornő! 51 éves nő vagyok. Kb. 25 éve szedem a Paroxat és a Rivotril tbl-t. Akkor még pszichiáter írta fel mindkettőt: a Paroxat 20 mg...
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer