Kérem segítségen, hogy célirányosan mehessek orvoshoz és rájöhessek mi a bajom!

Nem tudom biztosan, hogy súlyos problémám van-e, de nagyon megnehezíti a mindennapi életemet. Ha jól emlékszem tavaly nyáron kezdődött. Többször észrevettem, hogy légszomjam van és már akkor megmértem a vérnyomásom. Észrevettem, hogy nem a normál 72 értékű a pulzusom, emellé szívdobogás érzésem volt. Gondoltam csak nem mozogtam eleget, így elkezdtem futni esténként. Ez egy darabig segített valamennyire. Aztán abbahagytam a futást. Eltelt majdnem egy év, éreztem, hogy rosszabb lesz. Háziorvos, szülők, mindenki arra gyanakodott, hogy csak az egyetemi felvételi okozza ezt és stresszelek rajta. Majd idén nyáron annyira rosszul lettem, hogy bevittek sűrgősségire. Két nagyon erős szívdobbanást éreztem. Ezután szívdobogás érzésem volt, nem kaptam rendesen levegőt, bizseregtek a végtagjaim. A sürgősségin 112-as pulzust mértek. Készítettek nyugalmi ekg-t, nem mutatott ki semmit. Majd egy infúzió után hazaküldtek. Ezután is rendszeresen szívdobogás érzésem volt és magas pulzusom, sűrűn fájt a fejem és enyhén szédültem. Ezért elmentem szívultrahangra, terheléses ekg-ra, és nyugalmi ekg-ra, pajzsmirigy vizsgálátra, vérképem is elvileg rendben volt. Azt mondták semmi bajom, mozogjak többet. Azóta sokkal többet mozgok naponta, de egyre rosszabb. Ott tartok jelenleg, hogy szinte folyamat légszomjam van, szívdobogás érzésem van, és körülbelül állandóan 90 feletti a pulzusom. Ülve, tanulás közben is. Valamikor elaludni sem tudok a szívdobogás érzéstől. Két emeletet sem tudok megmászni már. Sűrűn van fejfájásom. Habzik a vizeletem (ha kevés folyadékot iszom, akkor nagyon erősen) . Egyfolytában köszörülnöm kell a torkom, mert valamilyen slájm jön fel (egész évben, mindennap) .Többé kevésbé egész évben folyik az orrom szakaszosan. Aztán pedig néhány héttel ezelőtt egy tonzilkövemet áttüszögtem a számba. Azóta is érzem, hogy van tonzilkövem. Ami meg végképp hátraltat a tanulmányaimban, hogy megakadok a beszédben és rossz kontextusban használok szavakat, rosszul ragozom. Gondolatban még rendben van, de ha azt nem írni kell, akkor sűrűn káosz amit mondok. Ma mikor elkezdett szúrni a szívem és mikor lélegeztem az valamilyen szinten kisugározott az állkapcsom felé. Így úgy döntöttem írok önnek. Kérem segítsen, mi lehet a bajom. Úgy érzem nem vesznek komolyan az orvosok. Például a habzó vizeletre azt a választ kaptam, hogy mindenkinek habzik a vizelete. Jelenleg távol vagyok a körzetemtől, mivel Budapesten járok egyetemre. A problémát minnél kevesebb idő alatt meg szeretném már oldani. Ezért fordulok önhöz, hátha célirányosan tudom így folytatni a vizsgálatokat. Mellékelem a leginkább összegző leletemet. A vizsgálatok időpontjában: Súly: 58 kg, BMI: 17, 9 kg/négyzetméter, magasság: 180cm, kor: 19 Köszönöm segítségét.

Dr. Szanyi Andrea válasza szúró fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Az eddig elvégzett vizsgálatai alapján panaszának kardiológiai eredetét kizárták, pajzsmirigy működése is normál tartományban van. Esetleg a nehézlégzés, fulladás miatt tüdőgyógyászati vizsgálat során légzésfunkciós vizsgálat szóba jön. Az említett habos vizeletnek valószínűleg nincsen jelentősége, esetleg egy vizeletvizsgálat történhet. Amennyiben fenti vizsgálatok nem igazolnak kórosat, akkor panaszai hátterében stressz, fokozott feszültség, szorongás is állhat. Ennek megoldására javasolnám szakember felkeresését. Budapesti tanulmányai során a jelenlegi tartózkodási helye szerint megkeresheti a háziorvost, aki a szükséges vizsgálatokra el tudja látni beutalóval.

Kérdés: 2015. december 15., 23:17 ;Megválaszolva: 2015. december 22., 21:30
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság
Rexetin szerotonin szindróma