Kollagén kolitisz szuro fajdalom

Tisztelt Doktor Ur/Holgy. 24 eves lany vagyok. Februar 20an lett kimutatva hogy kollagen kolitiszem van illetve az antrum es a corpus teruleten talaltak idult gyulladast amihez talsltak helicobacter fertozest azt kezeltek antibiotikummal. Erre felirtak budenofalk tablettat. Kb 2 hetre a szedese utan megjelent baloldali illetve jobb oldali eros szuro erzes keletkezett a gyomorszajam vonalaban (koldok feletti resz a jobb es a bal bordanal) . Ezek utan marcius 24en beketultem korhazba ujra, ott Medrolra (16mg) es Salofalk (3*1000mg) , quamatel (2*40mg) lett felirva. Az opiat tartalmu fajdalomcsillapito miatt ezek a fajdalmak eltuntek majd az elhsgyasa utan vissza jottek. Steroid szedese elott ilyen panaszom nem volt. Hasmenes es hasi fajdalmam es puffadasom volt. Az elobbi atment szekrekedesse bar a szeklet szine megmaradt vilagossarga. Dietat tartom amit a korhazban elo irtak. Ujra voltam ugyeleten a fajdalmak kiatt ultrahang es a rontgen sem mutatott ki semmit. A doktor sem tudott semmit sem mondani a szuro fajdalmakra. Van hogy mozgasra faj, van hogy szimplan fekve, levego vetelre. A gyomorszajam is szokott szurni de az a ket oldali szuras gyakoribb. Ezt okozhatja a steroid? Illetve nincsen semmi ami enyhitene ezeket a szurasokat? Nospat mondtak a korhazban de az teljesen hatastalan, igy az ejszakaim sem telnek igazan jol. Meg egy dolog hogy ahogy eszre vettem mindig menstruacio elott 1 hettel jottek elo ezek a szuro erzesek, de lehet hogy csak azért akkor vettem eszre mert mindig ugy kerultem ki a korhazbol. Remelem tud tanacsot adni a problemamra, mert eddig a korhazban nem igazan kaptam segitseget erre a panaszra. Szamomra ertetlen hogy miert tudnak ilyen szuro fajdalmak keletkezni.: / Illetve egy masik kerdes mennyi esely van arra, hogy a kollagen kolitiszbol Chron vagy colitis ucerozara megy at az allapotom? A segitseget elore is koszonom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza szúró fájdalom témában

A szúró fájdalmat okozhatja gyógyszer-mellékhatás, érdemes lehet kipróbálni a gyógyszereket átmenetileg kihagyni, hogy múlik-e a fájdalom. Ha a tünet valóban a menstruációs ciklushoz kapcsolható, akkor felmerül endometriosis lehetősége is, ez irányba érdemes lehet vizsgálódni. A kollagén colitis külön dianózis a Crohn- és colitis ulcerosa-tól, az nem várható, hogy abba átalakul, de az nem zárható ki, hogy későbbiekben esetleg Önnél jelentkezzen valamelyik ilyen típusú betegség.

Kérdés: 2018. május 08., 20:40; Megválaszolva: 2018. május 12., 11:20
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
jobb oldali vese vagy vesekörüli...
Tisztelt Doktor Úr! 24 éves férfi vagyok, testépítéssel foglalkozom hobbi szinten és kb, most 2-3 hete érzem, hogy jobb oldalt az oldalamnál vagy a...
bal oldalt a lépnél szúró érzés
Tisztelt holgyem/uram! Bal oldalt a lepnel szuro erzes van allandoan mar 2-3 napja. Mi lehet ennek az oka? Vagy egyaltalan a leppel van baj? Vagy talan...
Sárga olajos bélváladék
Kedves Doktor Úr! Panaszaim másfél hete kezdődtek. Egyik este arra lettem figyelmes, hogy a végbelemből szellentéskor okkersárga olajos folyadék...
Torokgyulladás
Tisztelt Doktor Úr! Gyerekem 08.30-ai héten beteg lett, torokfájással, lázzal, mandulagyulladással. Nekem ezt sikerült elkapnom a 09.06-ai héten...