szorongás

Tisztelt Doktornő! Vezető beosztásban dolgozok, stresszes körülmények között. Tavaly egy rosszullét után 10 mg citalopramot és 0, 25-ös frontint írt fel az orvos. Már egy jó ideje elhagyhattam ezeket. Tegnap arra ébredtem, hogy ég a mellkasom, nagyon melegem van, mintha leöntöttek volna forró vízzel és reszkettem. Megmértem a vérnyomásom, 170/115 volt, 124-es pulzussal. Bevettem egy 0, 25-ös frontint, és a tünetek egy fél óra múlva megszűntek, a vérnyomásom 120/80, s pulzusom 72 lett. A vérnyomásom egyébként mindig jó, ilyen értékeket szoktam mérni. Szeretném megkérdezni, hogy ez lehet-e pánikroham, mivel alvás közben jött elő. Köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező, ismert tény, hogy még az ébredés előtt, kora reggel aktiválódik az idegrendszer, így akár a tudatalatti szorongás, vagy egy rossz álom is okozhatta a tüneteket. (Az álmainkra gyakran nem emlékezünk.) Egy EKG vizsgálat ajánlott a biztonság kedvéért, ha ismétlődne a panasz, akkor részletesebb kardiológiai vizsgálat is javasolt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. február 23., 21:20; Megválaszolva: 2015. február 24., 20:09
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Félek,szorongok,furán érzem...
Két hónapja tartó rosszullét
Agydaganat vagy szorongas?
Kedves Doktorno! Problemamat szeretnem onnel megosztani. Mindig aggodo, stresszes, hipochonder ember voltam. 2 evvel ezelott fejfajasom, szedulesem volt...
Scippa (escitalopram) váltása
Kedves Doktornő! Körülbelül 3 hónapja szedek pánikbetegségre, generalizált és szociális szorongásra, - és ami legjobban zavart, az ezekből...
Mi lehet a gond ?