Mi volna most a megoldás? Másfél év után újra gyóyszert szedek?

kedves doktornő! Az volna a gondom hogy túl sok a félelmem és vasárnap óta erősen szorongok. Az előtt saját magam kezeltem vitaminokat és sok testmozgással és egész jól voltam. 1, 5 évig elég sokat javultam. De múlt hét pénteken oda voltam inni haverokal, ők vettek rá hogy igyak. Azóta iszonyat rossz a kedvem és folyton sírhatnám van. Már akkor is szorongok ha a facebook előtt ülők. Régen depresszióm volt és szorongásom most megint nagyon rám jött. Viszont a félelmeim az hogy senki nem szeret meg hogy ki maradok az életből. Van egy új barátom, aki folyton meghallgat ö lány de félek hogy megkedvelem. Ö is többet érezz.Tegnap voltam pszihiátrián és ott kaptam Xanaxot és rexetint. Xanaxot szedtem de 0, 25-set 3X1-et! Már aludni tudok de a kedve nem sokat javult. A jelenlegi szorongásom inkább már lelki eredetű mint testi, régen azért szorongtam ha félem hogy bántanak vagy megvernek a suliban. Már akkor szorongok ha félek hogy elvesztek valakit. Nagyon nagy szívem van, folyton bizonytalan vagyok. Sokszor a múltban élek, de megfogadtam hogy a 2015-ös év más lesz és helyre jövők. Ön mit javasol mit tegyek? A gyógyszert csak addig akarom szedni amíg nem érem el azt a szintet amit a hétvége előtt. Volt egy Pesti lány akivel még 2 éve jártam és mikor bizonytalanná tett féltem hogy elveszítem és akkor is ugyan ilyen erős bizonytalanság/szorongás érzés volt bennem.De a netten mindenhol azt írják a gyógyszerek nem megoldások. Rengeteg mellékhatásuk van és már magától a gyógyszertől is félek. Szedem a Xanaxot tegnap óta kicsit jobban vagyok de ugyan úgy képes rám törni a szorongás. Remélem itt választ kapok a kérdésemre. Rengeteg év sérelme, fájdalma gyűlt bennem össze és elértem egy olyan határt hogy már nem bírom. Folyton sírni akarok. Mindig leplezem az érzelmeim.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza veszteségtől való félelem témában

Tisztelt Kérdező,

A kapott gyógyszerek közül a Rexetin még nem fejti ki a hatását. Talán majd 1-2 hét múlva. Ha ez így lenne, akkor azért érdemes tartósabban szedni. Arra jó volna rájönni, / akár pszichoterápiás szakember bevonásával/, hogy az elvesztéstől való félelem miért ilyen erős Önben, miért generál nagy szorongásokat akkor is, amikor ez talán nem is indokolt.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. január 24., 11:28; Megválaszolva: 2015. január 27., 08:59
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?