Leszokás, elvonási tünetek

Tisztelt Doktornő! Szorongásos pánikroham miatt 4-5 éven át szedtem Olwexya 150 mg-ot naponta 1-et. Egy éve az aktuális kontrollon (Szorongás ambulancia) felvetettem, hogy csökkenteném a dózist, illetve ha lehetséges, letenném a gyógyszert. Betartva a fokozatosságot, az orvos javaslata szerint csökkentettem a szedést, fél éve már csak naponta 1x75 mg-ot szedtem az Olwexyából, aztán hónapokon át kétnaponta 1 szemet. Most egy hete szedtem a gyógyszerből utoljára. Fejmozgásnál, szemmozgásnál érzek kis szédülést ("elfolyik a kép") . Ez inkább kellemetlen, mint elviselhetetlen. Ettől eltekintve, elképzelhető, hogy ennyivel megúsztam az elvonási tüneteket?:-) Vagy még nem lehet azt mondani, hogy kiürült a szervezetemből a gyógyszer? Köszönöm előre a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszer elvonás témában

Tisztelt Kérdező,

Igen a tapasztalt tünetek az elvonással járó mellékhatások. Várhatóan egy-két hét alatt megszűnnek. Egy hét után nem várható új elvonásos tünetek megjelenése.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. január 03., 10:29; Megválaszolva: 2015. január 03., 20:30
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?