Szívritmuszavar - mit tehetnék?

T. Webbeteg! Naponta többször előforduló ritmuszavar-panaszommal 1, 5 hónapja felkerestem háziorvosomat. Ő meghallgatott, majd EKG-re küldött. 2, 5 hét múlva kaptam időpontot, ekkor az EKG-m negatív volt, így természetesen kardiológushoz sem jutottam el. A ritmuszavar néha percekig tartott, légszomjjal és pánik-szerű érzéssel járt együtt. Idő közben rájöttem, hogy tej, tejtermék fogyasztásánál jelentkeznek/fokozódnak panaszaim. Néhány hét óta nem fogyasztok tejterméket, azóta tünetmentes vagyok. De változó korban mégsem szüntethetem be teljesen a kálcium fogyasztást, tünetmentesen pedig nem foglalkoznak velem az orvosok. Mit tehetek? Köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza szívritmuszavar témában

Kedves Kérdező, emésztési probléma is provokálhat ritmuszavart, ezért először gasztroenterológián kellene tisztázni, hogy valóban van-e laktóz intoleranciája, vagy egyéb tejtermék emésztéssel kapcsolatos betegsége. Az eredménytől függően lehet dönteni a további kalcium pótlás mikéntjéről. A ritmuszavar ismétlődése esetén 24 órás EKG (Holter) monitorozás javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. augusztus 23., 21:16; Megválaszolva: 2014. augusztus 24., 21:49
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Extrasystole, vagy más áll a...
Tisztelt Dokotnő/ Doktorúr! 2 napja reggel különös és hátborzongató dolog történt velem, reggel a szívem 3-4 ütésben mintha megzavarodott volna...
Hirtelen szívritmuszavar, vérnyomás...
Tiszteletem! Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhat szívritmuszavart és vérnyomás kiugrást? 3 és fél éve pánikbeteg vagyok, a szívemet már agyon...
Ájulásérzés pánik miatt?
Napi rendszerességgel kerülök ájulásközeli állapotba ami leginkább munkavégzés közben órákig is eltart /közepes mértékű fizikai terhelés/ De...
Másnapos extrasystole
Kedves Doktornő! Érdekes és egyben kellemetlen - sokszor ijesztő - dologra lettem figyelmes. 23 éves egyetemista vagyok. 4 évvel ezelőtt kikezeltek...
Szívbetegség vagy pánikbetegség?
Tisztelt Dr. Nő! A pár napja lezajlott ritmus zavaromnál kórházba kerültem. A panaszom az volt, hogy 1-2 másodperc alatt vagy 40-50et vert a szivem...