Extrasystole, vagy más áll a háttérben?

Tisztelt Dokotnő/ Doktorúr! 2 napja reggel különös és hátborzongató dolog történt velem, reggel a szívem 3-4 ütésben mintha megzavarodott volna és éreztem hogy össze vissza vert, eltérő tempóban, aztán visszaállt, köhögtető érzéssel párosulva. 1 hete (05.12-én) voltam EKG-n (akkor még nem tudtam erről), előtte Holter - laboratóriumi vérvizsgálat februárban, szívultrahang is ugyanekkor. A magas vérnyomásomon kívül hálisten nem találtak semmi elváltozást. Mitrális Prolapsus van. Eszméletlen stresszes vagyok, majdnem idegbetegnek mondom magam, vizsgák között állok, állásinterjú, szinte állandó a szorongás. Mostmár halálfélelmem is van.:( Kérem adjon tanácsot, kétségbe vagyok esve, vissza kell mennem a kardiológushoz? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szívritmuszavar témában

Kedves Kérdező! A stressz okozhat ritmuszavart, mivel eddig nem igazolódott az enyhe mitralis prolapszuson és magas vérnyomás kívül egyéb eltérés, inkább pszichológussal kellene felvenni a kapcsolatot. A szorongást okozó helyzetek kezelését jó lenne megtanulni ( pl. autogen tréning), ez a fizikai és lelki egészségének jót tenne. (Lehet, hogy a vérnyomás probléma is javulna! ) Ha gyakrabban jelentkezne a szívdobogás, akkor a Holter vizsgálat ismét elvégezhető. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. május 19., 15:51; Megválaszolva: 2014. május 22., 12:45
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása