Extrasystole, vagy más áll a háttérben?

Tisztelt Dokotnő/ Doktorúr! 2 napja reggel különös és hátborzongató dolog történt velem, reggel a szívem 3-4 ütésben mintha megzavarodott volna és éreztem hogy össze vissza vert, eltérő tempóban, aztán visszaállt, köhögtető érzéssel párosulva. 1 hete (05.12-én) voltam EKG-n (akkor még nem tudtam erről) , előtte Holter - laboratóriumi vérvizsgálat februárban, szívultrahang is ugyanekkor. A magas vérnyomásomon kívül hálisten nem találtak semmi elváltozást. Mitrális Prolapsus van. Eszméletlen stresszes vagyok, majdnem idegbetegnek mondom magam, vizsgák között állok, állásinterjú, szinte állandó a szorongás. Mostmár halálfélelmem is van.: ( Kérem adjon tanácsot, kétségbe vagyok esve, vissza kell mennem a kardiológushoz? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Molnár Dóra válasza szívritmuszavar témában

Kedves Kérdező! A stressz okozhat ritmuszavart, mivel eddig nem igazolódott az enyhe mitralis prolapszuson és magas vérnyomás kívül egyéb eltérés, inkább pszichológussal kellene felvenni a kapcsolatot. A szorongást okozó helyzetek kezelését jó lenne megtanulni (pl. autogen tréning) , ez a fizikai és lelki egészségének jót tenne. (Lehet, hogy a vérnyomás probléma is javulna! )

Ha gyakrabban jelentkezne a szívdobogás, akkor a Holter vizsgálat ismét elvégezhető.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. május 19., 15:51; Megválaszolva: 2014. május 22., 12:45
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szívritmuszavar - mit tehetnék?
T. Webbeteg! Naponta többször előforduló ritmuszavar-panaszommal 1, 5 hónapja felkerestem háziorvosomat. Ő meghallgatott, majd EKG-re küldött. 2, 5...
Hirtelen szívritmuszavar, vérnyomás...
Tiszteletem! Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhat szívritmuszavart és vérnyomás kiugrást? 3 és fél éve pánikbeteg vagyok, a szívemet már agyon...
Ájulásérzés pánik miatt?
Napi rendszerességgel kerülök ájulásközeli állapotba ami leginkább munkavégzés közben órákig is eltart /közepes mértékű fizikai terhelés/ De...
Másnapos extrasystole
Kedves Doktornő! Érdekes és egyben kellemetlen - sokszor ijesztő - dologra lettem figyelmes. 23 éves egyetemista vagyok. 4 évvel ezelőtt kikezeltek...
Szívbetegség vagy pánikbetegség?
Tisztelt Dr. Nő! A pár napja lezajlott ritmus zavaromnál kórházba kerültem. A panaszom az volt, hogy 1-2 másodperc alatt vagy 40-50et vert a szivem...