Gyakori vizelési inger. Vajon szervi betegség az oka?

Tisztelt doktor úr/doktor nő! 19 éves egyetemista vagyok. Amikor órán ülök, vagy zh-t írok akkor gyakran érzem azt rövid időn belül, hogy vizelnem kell. Ilyenkor ha kimegyek a mosdóba akkor vizelek is. Tehát nem arról van szó, hogy csak inger van és vizelet nincs. Nem tudom, hogy ennek szervi megbetegedés lehet e az oka vagy esetleg valami lelki probléma. Korábban sosem volt ilyen problémám, és rendszerint itthon sincs semmi probléma. Az éjszakát is gond nélkül átalszom. De elég kellemetlen ha azért nem tud jól teljesíteni az ember a vizsgán mert van egy ilyen problémája. Mi a javaslata mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a vizelet probléma témában

Tisztelt Kérdező! Ha csak ezekben a helyzetekben fordul elő ez a probléma, akkor gyanús, hogy pszichés oka van. Természetesen urológiai vizsgálat szükséges. Ha itt nem találnak szervi okot, akkor pszichológus, pszichoterapeuta felkeresése javasolt.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. május 18., 20:51; Megválaszolva: 2014. május 19., 18:52
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása