gégészet

Az lenne a problémám, hogy mitől érzem azt, hogy becsípődik, vagy beakad, vagy begörcsöl a gégém...pontosan nem is tudom mi az, de rémisztő érzés! Van, hogy 5 percig tart, de volt, hogy 3 órán át tartott! A háziorvosom azt mondta igyak kálciumot! Meg mostanában úgy érzem, hogy elakarna szorulni a torkom, néha az evés is félelmetes, nyelni szeretnék, de nem tudok, mintha leblokkolna a nyelőcsövem! Meg ha hangosabban szólok, (pl. a másik szobába) akkor mintha össze akarna szorulni a torkom, és van hogy csak ülök, és akkor is ezt érzem! Nem tudom, ezek lehetnek valami betegség tünetei, vagy fogjam ezt is a pánikbetegségre, ugyanis azzal küzdöttem! Már gyógyszer mentes vagyok, de még mindig minden alkalommal tudok valami új tünetet produkálni, és már a háziorvoshoz sem merek elmenni, mert már úgy ismer mint a tenyerét! Köszönöm előre is a válaszát!

Dr. Árki Ildikó válasza gége témában

Kedves Kérdező!

Ha a háziorvosa úgy ismeri, mint a tenyerét, akkor kell csak igazán elmenni hozzá, hiszen ő tudja a legjobban, mi kell magának!

A gégével kapcsolatos érzései valóban lehetnek pánikbetegség tünetei, de természetesen fül-orr-gégészeti vizsgálat szükséges, mert más is lehet.

Ha nincs szervi oka a panaszának, akkor ismételten foglalkozni kellene a pánikbetegség kezelésével.

Kérdés: 2013. február 16., 20:09 ;Megválaszolva: 2013. február 17., 21:54
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Stimuloton
Kedves Dr. Nő. Érdeklődni szeretnék a Stimuloton gyógyszerről. Pszichológushoz járok aki ennek a gyógyszernek az szedését javasolta, de nem mertem...
Paroxat és Rivotril tbl. szedése
Kedves Doktornő! 51 éves nő vagyok. Kb. 25 éve szedem a Paroxat és a Rivotril tbl-t. Akkor még pszichiáter írta fel mindkettőt: a Paroxat 20 mg...
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer