Látászavar

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 2 hónappal ezelőtt volt egy vírusos hasmenésem, amiből sikeresen kigyógyultam. Ezt azért írtam le, mert lehet, hogy összefüggésben van a jelenlegi problémámmal. Az utóbbi 1 hétben a következő tünetek jelentkeztek: szédülés (hozzáteszem, nem a szó szoros értelembe vett szédülés, hanem inkább hallás- és látászavar, olyan érzésem van, hogy távolról hallom saját magam, ha beszélek és másokat is, mintha a tv-ben lennének) , kisebb hányinger, rossz közérzet illetve ritkán egy kicsit lezsibbad a bal kezemen a kisujjam. Sokszor érzem, hogy be fogok dagadni (ilyenkor azonnal megiszok egy calcium pezsgőtablettát) , de lehet, hogy ez inkább a pánikbetegségemnek tudható be. Mindenféleképpen el szeretnék menni neurológushoz és kardiológushoz is. Szeretném, ha leírná a véleményét, mi lehet a bajom. Illetve lenne még egy kérdésem. Tűfóbiám van. Abban az esetben, ha az orvos vérvételre küld, mi a teendőm? Milyen gyógyszert vegyek be vérvétel előtt, hogy elmúljon a félelmem? A szokásos, dormicum, xanax, seduxen stb stb nem használnak. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Noémi

Dr. Kalóczkai Andrea válasza látászavar témában

Kedves Kérdező!

Panaszai mögött állhat pánik betegség, és szorongás. Javaslom, hogy keressen fel neurológus Kollégát az egyéb betegség kizárása miatt. Kérdés, hogy ez az állapot mennyi ideig tart, mivel pár perces fennállás esetén esetlegesen szóba jöhet epilepsziás múködészavar is. Amikor dagadást érez, ez biztosan szorongásos, pánikkal összefüggő probléma. Tűfóbia esetén megfelelő lehet a xanax, de használhat gyógynövény készitményt is, pl Valeriana relaxot. Tanácsos lehet a lelki problémái (pánik, szorongás) pszichoterápiás segitséget is igénybe venni, valamint rendszeresen gyógyszert szedni, amit pszichiáter szakorvossal beszélhet meg.

Kérdés: 2012. december 07., 19:04 ;Megválaszolva: 2012. december 12., 15:16
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Mit tehetnék?
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Abban az ügyben szeretnék segítséget kérni, hogy évek óta pánikbeteg vagyok és az elmúlt lassan másfél hónapban...
Látászavar
Tisztelt Doktor Nö/Úr! Már 3 hónapja apró pontok jelentek meg a szemem elött, nappal nem annyira de éjszaka a Tv körül sok pontot látok szerteszét....
Paroxat és Rivotril tbl. szedése
Kedves Doktornő! 51 éves nő vagyok. Kb. 25 éve szedem a Paroxat és a Rivotril tbl-t. Akkor még pszichiáter írta fel mindkettőt: a Paroxat 20 mg...
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?