• Epilepsziára szedett gyógyszer elhagyása okoztta mellékhatások meddig nehezithetik meg az életemet??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nem egyszerü a dolog de próbálom tömören értelmezni kérdésemet.Életemben volt 2 alkalommal Epilepsziás rohamom a második után lettem kezelve gyógyszerrel.Lamotrogin és Frisium.Utolsó rohamom 2 éve volt azóta szedtem az elöbb emlitett 2 gyógyszert.A negativ EEG vizsgálatoknak köszönhetően mindkét gyógyszer leállitása megtörtént,folyamatosan lett leállitva elöbb a Lamotrogin majd az elmúlt héten leálltunk a Frisiummal.Az lenne a kérdésem hogy a Frisium leállitása után jelentkezö mellékhatások meddig nehezitik az életemet?Napi szinten jelentkeznek a köv. formában:végtag elnehezülés,szédüléshez hasonló bizonytalan járás-mozgás,gyomorideg,étvágytalanság,mellkas környéki nyomó érzés,fáradtság... és még sorolhatnám.Ezek nehezitik lassan egy hete az életemet.Válaszaikat ,segitségüket előre köszönöm.

        Dr. Veress Dóra válasza a benzodiazepin, megvonás témában

        Kedves Kérdező! A Frisium egy benzodiazepin származék. Az ilyen szerek elhagyásánál nagyon gyakran előfordulnak megvonási tünetek, melyek általában 1-2 hét alatt érik el legnagyobb intenzitásukat és szűnnek meg. Azonban vannak ezek között olyanok is, melyek a szer elhagyása után még 2-3 hónapig is fennállhatnak, és csak akkor múlnak el végleg. Ilyen lehet a fáradékonyság, az alvászavar, ingerlékenység, stb.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 18., 20:17; Megválaszolva: 2011. december 21., 23:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés