Szívritmuszavar

Tisztelt Dr.Nő! Pánikbeteg 23 éves nő vagyok. Nagyon sokat szorongok és néha elég furcsa dolgok történnek velem. Mostanában a szívem egyik pillanatról a másikra független attól hogy mit csinálok fekszek vagy pihenek, autóba ülök rám tör a szívritmus zavar, 1-2 másodpercig plusz dobbanások össze vissza verés. De heti rendszerességgel. A minap ennél ez hosszabb ideig tartott 5-6 másodpercig. Miután ez megtörtént egyből levert a víz, égett az egész testem és rám tört a hasmenés hányinger. A hónaljam és a mellkasom is szokott szurkálni. A savam álandóan fent van és ami a legfurcsább hogy szoktam égő érzést tapasztalni a testemen van hogy a bal tenyerem vagy a torkom tarkóm ég. Ha készülök aludni akkor van hogy intenzív dobogás érzés miatt nem tudok aludni nem gyorsan ver csak erősen. A másik tünet a légszomj de egyik sem mindig történik a szorongás sajnos mindennapos. Mitől lehetnek ezek? Lehet hogy infarktus előjelei? Vagy csak szinplán neurológiás dolog? Nem is szervi a bajom csak az idegek játszanak velem? A válaszát előre is köszönöm.

Dr. Molnár Dóra válasza szívritmuszavar témában

Kedves Kérdező! A panaszai nem infarktus előjelei.

24 órás EKG monitorozás (Holter vizsgálat) segíthet tisztázni a szívdobogásos panaszok jellegét, és azt, hogy kell-e kezelni. A stressz hormonok nagyobb mennyisége is hozzájárulhat a szívdobogásos panaszokhoz. A pánik betegség kezelése hasznos lenne, először pszichológus segítségét érdemes lenne igénybe venni, de lehet, hogy átmenetileg gyógyszeres kezelés is szükséges lehet.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. augusztus 10., 18:49 ;Megválaszolva: 2021. augusztus 17., 00:01
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Szívinfarktus
Tisztelt Dr. Molnár Dóra! 28 éves vagyok. Nem nagyon szeretnék feleslegesen és nem a témával kapcsolatban írni, úgyhogy próbálok rövid lenni. 10...
Szívritmus zavar
Tisztelt Szakértő! Férjem hétvégén rosszul lett, lábai erőtlenek voltak, szívritmuszavart érzett, úgy érezte, hogy a lehajolást követően...
Infaktus gyanú?
Tisztelt Doktornő! 33 éves férfi vagyok. 2 éve mellkasi fájdalom miatt mentő vitt el az SBO-ra. Ott nem találtak semmit, túlhajszoltság, stressz...
Szívelégtelenségre utaló jelek
Tisztelt Doktornő, 2019, 2020-ban volt szívkatéterezésem, ahol beépítésre került 1-1 sztent. Magasvérnyomásra szedek Coverx AS 5/1,25 mg 1/nap...
COVID elleni oltás szívinfarktus...