• Ön szerint rendben van ez a szívultrahang?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Barátomnak ma szívultrahangja volt. Mivel nagyon izgul az eredmény miatt kérem, hogy a leírt értékek alapján véleményt megírni szíveskedjen. A szívultrahangra egy előzetesen megállapított szívzörej ("csúcs fölött syst. zörej")miatt vált szükségessé. melső vitorla: vastagabb prolabál, AOV.max:1,36 mm, bal kamra végd:56mm, végsyst:35 mm, septum végdiast: 12 mm, hátsó fal:12 mm, bal pitvar:31x30 mm, jobb pitvar:32x29, jobb kamra: 23 mm, tricuspidalis biil.: vékony, TI ár. seb.:2,1 m/s, TI:jelzett, számítoot jobb kamrai syst. nyomás:18+10 hgmm, pilm bill:vékony, VCI:11 mm Köszönöm mielőbbi válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező! Az ultrahangon durvább eltérés nem került leírásra, a bal kamrafal vastagsága a határon van, magas vérnyomás esetén nagyobb odafigyelésre van szükség, másrészt leírásra került egy kis billentyűhiba, prolapsus, ami magyarázhatja a zörejt. Ilyenkor a bal pitvar és kamra közötti billentyű lazább, a kamra összehúzódásakor túlcsapódik, prolabál a pitvar felé, emiatt nem zár tökéletesen. Általában jóindulatú, nem igényel teendőt, ritkán, ha nagy a billentyű-elégtelenség, műtétre lehet szükség. Ez az adat, az MI mértéke nem derül ki a leletből, de a szívüregi átmérők, kamrafunkció megfelelőek, valószínűleg nincs komoly baj.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 25., 18:21; Megválaszolva: 2011. május 26., 22:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: