• Alacsony pulzusszám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő 29 éves vagyok, és 22 éve sportolok. A kérdésem az lenne, hogy nyugalmi állapotban a pulzusszámom estére 38-44 közt van! Mennyire kell komolyan vennem? Válaszát, előre is köszönöm

        Dr. Veress Dóra válasza a alacsony pulzus témában

        Kedves Kérdező! Sportolóknál (maratoni futó) nem ritka, hogy a nyugalmi és a terheléses pulzusszámuk is alacsonyabb az átlagosnál. Ha este evés után, már ellazult állapotban méri, akkor lehet akár ennyire alacsony az öné is. Ha semmilyen panaszt nem okoz Önnek, akkor nem kell aggódni miatta. Ha azonban ilyen pulzusszám mellett szédül, fáj a feje, aluszékony vagy más panasza van, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Ha nyugtalanítja ez az érték, akkor a háziorvosnál csináltasson egy EKG-t, ami megmutatja, hogy van-e ingervezetési zavara!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 04., 17:42; Megválaszolva: 2011. május 05., 16:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés