Mit jelent?

tisztelt doktor úr/nő Az utóbbi időben van egyy kis gondom a vérnyomásommal sokszor felugrik 140/100-ig és a pulzusom is 90 -100-ig megugrik. Sok stresz ért az utóbbi időben valamint ülőmunkát végzek, s nem mellékesen dohányzom. Voltam szívultrahangon és a kérdésem a következő lenne, jók e ezek az adatok és mit jelentenek? Az aorta gyök: 38mm. Abal pitvar 33mm.sep.: 21mm. A mitr.bill.vékony jól mozog. Hátsó vitorla tükörkép mozgásu.Prolapsus nincs. Abal kamra nem tág.Dd: 45mm.Ds: 32mm Septum: 13mm Hátsó fal 13mm.EF: 67% A mitr. beáramlási görbén az E/A arány: relax. zavart jelez. Color Doppler vizsgálattal I. foku mitr. és jelzett tricusp. insuf. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívultrahang témában

Kedves kérdező!

Az ultrahangon egy eltérés látható, ez pedig a vastagabb kamrafal, ennek 12mm alatt kellene lennie, Önnél 13mm. Valószínűleg ennek a következménye a relax. zavar is, ami kb. azt jelenti, hogy a kamra nem tud megfelelően elernyedni. Ez lehet magas vérnyomás miatt is, érdemes lenne sűrűbben méregetni, vérnyomásnaplót vezetni, esetleg ABPM-et feltenni, nem kizárt, hogy gyógyszerre is szükség lesz (ha már a kamrafal vastagabb, az nem csak 1-2 kiugrást jelent) . Összességében azonban a szívizomzat és a billentyűk funkciója jó. Még most sem késő elkezdeni mozogni, diétázni (só- és zsírszegény diéta, sok gyümölcs, zöldség) , és nem utolsósorban illene azonnal abbahagyni a dohányzást a saját egészsége érdekében.

Kérdés: 2011. március 04., 14:04; Megválaszolva: 2011. március 07., 18:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
kardiologia
Az alábbi kardiologiai lelettel kapcsolatban kérném segitségêt. Jk22 Ao28 Sep23 Bp22 E-Ivs: 2 Tapse24 Septum1116 Dd/Ds...
DCM most meghalok?
Tisztelt DR! Nagyon szeretnék választ kapni voltam, szívultrahangon és ezt az eredményt kaptam Ép billentyűk, kp.-nál nagyobb mitr.insuff /II-III...
Izotópos vizsgálati lelet
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal fordulnék Önhöz, hogy mit is jelent pontosan ez a vélemény. A bal kamra ejekciós frakciója 59, 4 %. Hypokinesis...
Szív ultrahang!
Kérem szíveskedjen megmagyarázni az alábbi ultrahangos leletem: Vérnyomás: 184/112 Pulzus: 124 Tahicardia! Kissé tágabb pitvarok, gyenge...
leleteim ÉRTÉKELÉSE.
Tisztelt dr nő. ur.sziv últrahang leletem a következő. Ao.bill.-vékonyak, hártyásak, jól separálódnak. Ao.gy: 30 mm.Separatio: 20mm.BP: 36mm.ÉP...