Echocardiographia

Tisztelt Orvos! Adataim: Aorta gyök: 28, 8 mm, aorta asc: 29, 9 mm, separatio: 19, 5 mm, DE: 22, 4 mm, koradiast. lejtő: 106 mm/sec, EIVS: 3, 6 mm, bal kamra: 35/53 mm, bal pitvar: 31, 4 (33, 3/48, 4) mm, jobb kamra: 22, 7 mm (kp. harmadban) , septum: 11, 5/17, 7 mm, hátsó fal: 11, 2/16, 2 mm. Kiáramlási pálya: 26, 3 mm, Transmitralis áramlás: E=0, 91 m/sec. A=0, 83 m/sec. Bal kamra kiáramlási vmax: 1, 29 m/sec. EF: 58% Color, PW doppler: Jelz telesyst. MI. Vékony bill. Mitr. hátsó vitorla végsyst.-ban 2-3 mm-t mozdul a BP felé. Normális nagyságú szívüregek. Normokinetikus falmozgások. Jó syst. és diast. BK funkcio. TTE vizsg. üregekben thrombus nem látszik. Pericard. folyadék nincs. Ps hosszmetszetben a hátsó fal mögött basalis harmadban pericard. perietalis lemeze intenzivebb echot ad. Kérdésem lenne mire számítsak, mert egyenlőre választ az orvostól nem kaptam. Concor 2, 5 mg reggel este fél, és Coverex -AS 10mg reggel este fél szedését irta fel egy hónapja. Erös szívdobogás érzet, rendszertelen szívverés magas pulzus, és magas vérnyomás miatt fordultam orvoshoz. Pulzus és vérnyomás normál értékre beállt, de sajnos erős szívdobogás érzet, és a rendszertelen szívverés érzet megmaradt, ill. Frontin 0, 5 esti szedésével enyhűlt. Válaszát előre is köszönöm! Tamás!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívultrahang témában

Kedves Tamás!

A szívultrahang lelet teljesen rendben van, egy kis billentyűhiba, mitralis prolapsus és ehhez társuló minimális billentyűelégtelenség látható. Ez azt jelenti, hogy a bal pitvar és kamra közötti billentyű kicsit lazább, záródáskor jobban visszacsapódik a pitvar felé, ezért nem zár tökéletesen. Sokaknak van ilyen eltérése, nincs vele teendő, időnként kontrollálni kell, mert ritkán ugyan, de romolhat a billentyű állapota. Ehhez társulni szoktak kellemetlen panaszok, ilyen a rendszertelen szívverés is, ezeket általában extraszisztolék okozzák, de pontosan megmondani 24 órás EKG felhelyezésével lehetne (Holter) . Az extrák nem veszélyesek, csak kellemetlenek. A pulzuscsökkentők, mint a Concor is, prolapsus esetén segíteni szoktak, ill. Magne B6 megpróbálható. Ha a vérnyomás beállt, akkor rendszeres testmozgás is megpróbálható a tünetek enyhítésére. Feltételezem, hogy visszarendelték a vérnyomás miatt kontrollra, ha nem szűnnek a panaszok, mindenképpen jelezze, valószínűleg fel fognak tenni egy Holtert.

Kérdés: 2011. március 02., 19:46; Megválaszolva: 2011. március 04., 16:41
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
kardiologia
Az alábbi kardiologiai lelettel kapcsolatban kérném segitségêt. Jk22 Ao28 Sep23 Bp22 E-Ivs: 2 Tapse24 Septum1116 Dd/Ds...
DCM most meghalok?
Tisztelt DR! Nagyon szeretnék választ kapni voltam, szívultrahangon és ezt az eredményt kaptam Ép billentyűk, kp.-nál nagyobb mitr.insuff /II-III...
Izotópos vizsgálati lelet
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal fordulnék Önhöz, hogy mit is jelent pontosan ez a vélemény. A bal kamra ejekciós frakciója 59, 4 %. Hypokinesis...
Szív ultrahang!
Kérem szíveskedjen megmagyarázni az alábbi ultrahangos leletem: Vérnyomás: 184/112 Pulzus: 124 Tahicardia! Kissé tágabb pitvarok, gyenge...
leleteim ÉRTÉKELÉSE.
Tisztelt dr nő. ur.sziv últrahang leletem a következő. Ao.bill.-vékonyak, hártyásak, jól separálódnak. Ao.gy: 30 mm.Separatio: 20mm.BP: 36mm.ÉP...