• Vélemény ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tegnap voltam szívultrahangon és szeretném önöket meg kérdezni véleményükröl hogy van - e? valamilyen betegségem: A kezelő lapon ez áll: Aorta gyök:24,BP haránt:33 ,Segment.falmozgászavar nem látható.B.kamra hypertropia.BK.DD.54 DS 35 EF 66% BP hossz: 39JP hossz 38.Mitr.bill.vaskosabb.MI grad.I.BK-i beáramlás E/A 88/40DT170 BK-i kiáramlás V max.1,5 m/sec,VII 31. Jobb szivfél min - an tágabb. TI I, PAP: 27 + 10 hgmm IVC szük, légzömozgást követi,körkörös filmszerü PF,szivcsucsnál kevés pericard. zsirszövet.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező! Az ultrahangon néhány kisebb eltérés látható. A bal kamra hypertrophia a bal kamra izomzatának megvastagodását jelenti, ez sajnos nincs számszerűsítve (hány mm?). Ezt leggyakrabban magas vérnyomás okozhatja, ritkábban veleszületett szívizom-betegség, billentyűbetegség, anyagcsere-betegség. A körkörös filmszerű PF (folyadék a szívburokban) megint elég szubjektív, lehet normális, de okozhatja valamilyen gyulladás, ennek megítéléséhez a panaszok, egyéb vizsgálati leletek szükségesek. A billentyűk állapota és a kamrafunkció egyébként jó, nagy eltérést nem írt le az UH. Kezelőorvosa az előzmények ismeretében pontosabb felvilágosítást fog majd nyújtani.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 19., 07:38; Megválaszolva: 2011. február 24., 19:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés