• Echokardiográfia lelet értékelése.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Web doki! Szeretném megtudni,hogy a leirt ultrahang eredmény mit takar magyarul.Bal kamra Dd46mm,Ds:23mm,EF?72%Bp hossz 52mm:Ivs 10mm.E:71cm/s Aorta ascendens:26,, IVC:8 mm, A septum distalis negyede és a csúcs akinetikus,kis csúcsi aneurysma is élszlelhető(d 19mm) benne trombus nincs.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező! A Dd, Ds a bal kamra méreteit jelentik, ezek önmagukban normálisak, a BP a bal pitvar, ez kissé tágabb, IVS a két kamra közti sövény vastagsága. Egy-két érték hiányzik, de a lényeg a leírt falmozgászavar: a kamrák közötti sövény csúcsi része és a szívcsúcs elvékonyodott, nem mozog (akinetikus), ez korábbi szívizom-elhalásra, infarktusra utalhat. Az aneurysma tulajdonképpen azt jelenti, hogy az elvékonyodott terület kidomborodik, kis zsákocskát képez, amiben vérrög ülhet meg, de az ön esetében ilyet (azaz trombust) nem láttak. Az EF, vagyis ejekciós frakció a kamrafunkcióra utal, ez normálisan 50% feletti. Falmozgászavar mellett a 72% kicsit soknak tűnik, de valószínűleg összességében nem romlott sokat a szív funkciója a kis kiterjedésű infarktust követően.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 29., 18:54; Megválaszolva: 2010. december 01., 23:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés