• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy hetek óta a bal mellem körül hol erősebb hol gyengébb nyomást, görcsöt érzek.voltam vizsgálatokon és azt állapították meg hogy epés-savam van.Erre savlekötőt és Domperídon-EP 10mg-os gyógyszert kapok 3x1 ÖN SZERINT LEHET EZ SZÍV PROBLÉMA VAGY INKÁBB MÁS?.voltam szív utrahangon és ott azt mondták hogy aorta gyök:27 mm Aorta asc: Aorta billentyü szepar:19mm bal pitvar 27mm jobb pitvar mmJobb kamra 22mm Septum ED/ES 8/12mm bal kamra ED/ES 48/30mm Hátsó fal Ed/ES 7/13 Mitralis billentyű:jelzett anterion prolapsus Aorta bill:ép Falmozgások jók EF:68% Pericardialis folyadék:koros nincs E/a 0, 9/0, 7 E/A 0, 9/0, 7 DT 180 msec Ao vmax 1.2 m/s Ao.bill.max.gradiens Hgmm Pulm vmax 1, 2m/s Pulm insuff:nincs aorta insuff nincs PHT:msec Mintralis insuff jelzett Tricusp insuff I fok APSP 26Hgmm EGYÉB:Pitvari septum zárt Vélemény:Enyhe mitr.prolapsus és insuff. Normál lelet 2010.09.27-én készült lelet

        WEBBeteg szakértő válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező! Az ultrahang teljese rendben van, nyugodjon meg, nem kell aggódnia. Egy apró billentyűhiba, ún. prolapsus volt látható a vizsgálat során, ez ártalmatlan eltérés, de időnként felelőssé teszik mellkasi fájdalmakért. Ettől függetlenül a reflux, ill. stressz, vagy mozgásszervi probléma is okozhat mellkasi fájdalmat. Rendszeres mozgás segíthet a panasz leküzdésében.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 12., 14:49; Megválaszolva: 2010. november 17., 21:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: