• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!azzal a kérdéssel fordulnék önhöz,hogy hetek óta a bal mellem körül hol erősebb hol gyengébb nyomást,görcsöt érzek.voltam vizsgálatokon és azt állapították meg hogy epés-savam van.Erre savlekötőt és Domperídon-EP 10mg-os gyógyszert kapok 3x1 ÖN SZERINT LEHET EZ SZÍV PROBLÉMA VAGY INKÁBB MÁS?? .voltam szív utrahangon és ott azt mondták hogy aorta gyök:27 mm Aorta asc: Aorta billentyü szepar:19mm bal pitvar 27mm jobb pitvar mmJobb kamra 22mm Septum ED/ES 8/12mm bal kamra ED/ES 48/30mm Hátsó fal Ed/ES 7/13 Mitralis billentyű :jelzett anterion prolapsus Aorta bill :ép Falmozgások jók EF:68% Pericardialis folyadék:koros nincs E/a 0,9/0,7 E/A 0,9/0,7 DT 180 msec Ao vmax 1.2 m/s Ao .bill.max.gradiens Hgmm Pulm vmax 1,2m/s Pulm insuff :nincs aorta insuff nincs PHT :msec Mintralis insuff jelzett Tricusp insuff I fok APSP 26Hgmm EGYÉB:Pitvari septum zárt Vélemény:Enyhe mitr .prolapsus és insuff. Normál lelet 2010.09.27-én készült lelet

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező! Az ultrahang teljese rendben van, nyugodjon meg, nem kell aggódnia. Egy apró billentyűhiba, ún. prolapsus volt látható a vizsgálat során, ez ártalmatlan eltérés, de időnként felelőssé teszik mellkasi fájdalmakért. Ettől függetlenül a reflux, ill. stressz, vagy mozgásszervi probléma is okozhat mellkasi fájdalmat. Rendszeres mozgás segíthet a panasz leküzdésében.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 12., 14:49; Megválaszolva: 2010. november 17., 21:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés