• vélemény és javaslat kérése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Aorta gyök:30mm, separatio: 21 mm. Bal kamra Végdiastole: 52 mm, végsystole 35 mm, EF: 61%. Septum 14 mm, hátsó fal: 14 mm. Bal pitvar: 36x53 mm, jobb pitvar: 34x50 mm. Jobb kamra: 28 mm. Aorta Vmax: 1, 5 m/s. AI: I.fokú. TI: jelzett. Az anterior fal és a septum csúcsi harmada hypokinetikus. Vélemény: Mérs. tág szívüregek, anteroseptalis falmozgászavar jó syst. BKF, enyhe conc. BKH, relaxatios zavar, enyhe MI. Thr., PF nincs. Kérem a fentieket segítsenek értelmezni és javaslatot tenni! Előre is köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a Szívultrahang témában

        Kedves kérdező! Az ultrahangon kissé vastagabb kamrafal látható, ami lehet pl. nem jól beállított vérnyomás következménye. Ezen kívül leírásra került egy kis falmozgászavar is a szív mellső falának és a kamrák közötti sövénynek megfelelően, ez utalhat koszorúér-betegségre (az adott terület nem kap megfelelő mennyiségű vért, így kissé lustábban húzódik össze, mint a szívizomzat többi része). Összességében azonban nem rossz a kamrafunkció, a billentyűk állapota is jó. Interneten keresztül, a teljes státusz ismerete nélkül nehéz javaslatot tenni, de kezelőorvosa a panaszok, előzmények tükrében biztosan megmondja majd, milyen további vizsgálatokra, illetve milyen (vérnyomáscsökkentő, koszorúér-keringést javító) gyógyszeres kezelésre, esetleg komolyabb (pl. szívkatéteres) beavatkozásra van szükség.


        Kérdés: 2010-03-01 09:26:07; Megválaszolva: 2010. március 01., 09:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.