• Sclerotizált hasi aorta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Hasi UH vizsgálat/01.21./ alapján "A hasi aorta sclerotikus falu. A köldök felett lumene kitágult, itt átmérője 36 mm, 46 mm hosszban." Szíveskedjenek véleményezni, hogy ez a mindennapi tevékenységben mennyire jelent korlátozást és mit lehetne tenni? Válaszukat előre is köszönöm: nemelek43

        WEBBeteg szakértő válasza a aorta témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt lelet alapján előrehaladott érelmeszesedése van, melynek már a fő verőér hasi szakaszán következményei vannak. Javasolt kardiológiai és angiológiai szakvizsgálat és gondozásba vétel. A mindennapi életben is fokozottan oda kell figyelnie életvitelére és táplákozására. Mihamarabb kezdej meg az alapos kivizsgálást és kezelést!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-06 13:13:09; Megválaszolva: 2010. február 06., 13:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: